Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Στέλνουν στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας τα σκουπίδια της Αιγιάλειας

CACHE_650X650_1_448895

To πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αιγιαλεία φέρνει τα σκουπίδια της σε όλους τους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας, θυμίζοντας τις καταστάσεις που προκλήθηκαν προ τριετίας με την περίπτωση του Πύργου.
Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Αιγείρας Αχαΐας έχουν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ εμποδίζοντας την μεταφορά σε αυτόν των σκουπιδιών , καθώς επιδιώκουν το κλείσιμο του, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι αποπνικτική στην περιοχή της Αιγιαλείας.
Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου Νικόλαος Παπαθεοδώρου αποφάσισε τα σκουπίδια να μεταφερθούν σε σταθμό μεταφόρτωσης και από εκεί να μεταφερθούν σε πέντε άλλους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας, τέσσερις της Αιτωλοακαρνανίας και έναν της Αχαΐας
Συγκεκριμένα, 12.000 τόνοι σκουπίδια θα μεταφερθούν ως εξής: 1500 τόνοι στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου ,3500 τόνοι στο ΧΥΤΑ Στράτου δήμου Αγρινίου, 5500 τόνοι στο ΧΥΤΑ Παλαίρου και 1000 τόνοι στο ΧΥΤΑ. Μεσολογγίου. Επίσης 500 τόνοι θα μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ. της 2ης Δ.Ε. Αχαϊας.
Σύμφωνα με την απόφαση, η δαπάνη υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (τέλος ταφής) καθορίζεται με βάση την τιμολογιακή πολιτική των χώρων υποδοχής των ΑΣΑ και αναφέρεται στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ αυτών και του Δήμου Αιγιαλείας, που είναι απαραίτητο να προηγηθεί της μεταφοράς και να κοινοποιηθεί άμεσα στο Γραφείο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου .
Δηλαδή άμεσα οι Φορείς Διαχείρισης των ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας καλούνται, με “εντέλλεσθε” μάλιστα να προωθήσουν τις σχετικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρνητική είναι η στάση κάποιων ΦΟΣΔΑ της Αιτωλοακαρνανίας ενώ  ο ΦΟΣΔΑ του ΧΥΤΑ  Στράτου θα αποφασίσει σε συνεδριάση του διοικητικού συμβουλίου μετά τις εορτές του Πάσχα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ζώης

    Αν θα πάρετε σκουπίδια στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας Κύριοι Δήμαρχοι θα σας στείλουμε από εκεί που ήρθατε. Οι ΧΥΤΑ δεν είναι δικοί σας για να αποφασίζετε εσείς ερήμην ημών. Καταλάβατε. Οι κάτοικοί της Αιγειαλίας αν δεν θέλουν να πάνε τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ που έχουν ας τα κάνουν παστρουμά. Αφιρά αυτούς και μόνο αυτούς. Η κύρία Σταρακά με το χτενισμένο μαλί και τα Μπότοξ τί λέει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.