Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Στενάζει η αγορά του Μεσολογγίου-40% κάτω ο τζίρος, συνέλευση των εμπόρων

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, με θέμα τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, λόγω των δυσμενών συνθηκών και της οικονομικής δυσπραγίας που επικρατεί στην τοπική αγορά.

Στην Γενική Συνέλευση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου παρευρέθησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καθώς και 76 επιχειρήσεις μέλη .

Λαβών τον λόγο ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ. Σπυρόπουλος Βασίλειος καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τις επιχειρήσεις μέλη του Συλλόγου που παρευρέθηκαν στην έκτακτη γενική συνέλευση.

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην μεγάλη πτώση τζίρου που είχε η τοπική αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, μια πτώση που δείχνει να φτάνει έως και το 40% φαινόμενο που οδήγησε στο οικονομικό μαρασμό αρκετών επιχειρήσεων

Αμέσως μετά τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες για τον «σκληρό και άνισο ανταγωνισμό» που δέχονται από τα υπερκαταστήματα καθώς και για τη μεγάλη αύξηση του διαδικτυακού εμπορίου.

Λόγω του κρίσιμου αυτού θέματος για το πλήγμα που υπέστη η τοπική αγορά στην συνέλευση κυριάρχησε η ανταλλαγή απόψεων αλλά και η καταγραφή θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους ίδιους τους εμπόρους, καταλήγοντας έπειτα από διεξοδική συζήτηση σε συγκεκριμένες προτάσεις – λύσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και να φέρουν άμεσα αποτελέσματα στην αγορά του Μεσολογγίου, αλλά και εξατομικευμένα στους εμπόρους

Ολοκληρώνοντας, τα συμπεράσματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης επικεντρώθηκαν, πρώτον στην άμεση διεκδίκηση για την λειτουργία της Μαρίνας Μεσολογγίου καθώς είναι γνωστή η σημασία της για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, δεύτερον στην δημιουργία εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το ηλεκτρονικό εμπόριο που τείνει να έχει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό τζίρου από ένα φυσικό κατάστημα και τρίτον στην επαναφορά της δράσης «Ψωνίζω και Κερδίζω».

Τέλος ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου και το Δ.Σ. εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους, προς τους επιχειρηματίες μέλη της πόλης , τονίζοντας ότι θα βρίσκονται αρωγοί διπλά τους στα προβλήματα που βιώνει η τοπική αγορά έχοντας στραμμένο το βλέμμα προς την ανάκαμψη του επιχειρείν, ώστε να υπάρξει η ενδυνάμωση στην τοπική αγορά.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΜΣΛ

    Αν ήταν σωστοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα είχαν δουλειά…
    Τώρα όλοι ψωνίζουν Πάτρα που θα βρουν ευγένεια και καλές τιμές και όχι κοροϊδία.
    Οι “αγορά” της Ιερής Πόλης δεν αξίζει ούτε βλέμμα από τους ντόπιους καταναλωτές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.