Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο δήμος Μεσολογγίου για τις διαταγές πληρωμής

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο δήμος Μεσολογγίου για τις διαταγές πληρωμής

Συνάντηση με την Εισαγγελέα Μεσολογγίου πραγματοποίησε προχτές ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Έργων, Σπύρο Βασιλείου και Σπύρο Διαμαντόπουλο αντίστοιχα, αλλά και το νομικό σύμβουλό του, Γιάννη Αθανασίου. Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής και με αφορμή την προανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις σοβαρές καταγγελίες Παπαδόπουλου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο για «Φάμπρικα διαταγών πληρωμής στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου επί Καραπάνου».

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε προβεί αρχικά σε δημοσίευμα και κατόπιν κατέφυγε στην Εισαγγελία Μεσολογγίου προσκομίζοντας στοιχεία (δείτε εδώ το δημοσίευμα). Η νέα δημοτική αρχή πολλάκις έχει διακηρύξει την πρόθεσή της να ρίξει άπλετο φως σε τυχόν ύποπτες υποθέσεις και πιθανά κρούσματα κακοδιαχείρισης της θητείας Καραπάνου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Λύρος ζήτησε από την κα Εισαγγελέα να κληθεί να καταθέσει και άλλα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει μέχρι σήμερα καθώς οι διαταγές πληρωμής που λαμβάνει η νέα αρχή είναι σχεδόν στην ημερήσια διάταξη και μεγάλα ποσά ζητούνται προς πληρωμή από το δήμο και κατ’ επέκταση από την τσέπη των δημοτών.

«Ζητήσαμε να κληθούμε από την Ανακρίτρια και να καταθέσουμε στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας. Δηλώνω για άλλη μια φορά πως είναι χρέος και καθήκον μας να απαιτήσουμε διερεύνηση σε κάθε πτυχή της διοίκησης της προηγούμενης πενταετίας, μιας πενταετίας που πήγε πίσω τον τόπο μας από κάθε άποψη. Είμαστε στην διάθεση της Δικαιοσύνης και εκτός αυτού έχουμε προγραμματίσει και άλλες ενέργειες ώστε να αναλάβουν αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί το ξεψάχνισμα των οικονομικών του δήμου και των νομικών του προσώπων», δήλωσε ο Κώστας Λύρος.

www.aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.