Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Στη λιμνοθάλασσα πέφτουν τα νερά της υπερχείλισης της Λυσιμαχίας

Καταγγέλλεται περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της Λιμνοθάλασσας . Στην Αστυνομία ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κότσαλος.

528a66ff9dbf4feb67a81b6510cbd1f2_XL Στη λιμνοθάλασσα πέφτουν τα νερά της υπερχείλισης της λίμνης Λυσιμαχείας από το απόγευμα σήμερα, προκαλώντας τεράστια καταστροφή στο οικοσύστημα.
Τα νερά διοχετεύονται από τη σήραγγα και όταν φθάνουν στο σημείο του φραγμού υπερχειλίζουν και από εκεί και πέφτουν στη λιμνοθάλασσα στην περιοχή της παραλίας Σταμνάς! Για το συμβάν ειδοποιήθηκε ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού Ανδρέας Κότσαλος, ο οποίος πήγε στο σημείο, διαπίστωσε τι συμβαίνει και με τη σειρά του επικοινώνησε με το δήμαρχο Ν. Καραπάνο, ο οποίος έδωσε εντολή να ακολουθηθούν τα νόμιμα. Επικοινωνία υπήρξε και με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λύτρα.
Σύμφωνα με τον κ. Κότσαλο και την ενημέρωση που είχε, επειδή ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος από την πλευρά της Λυσιμαχείας, διοχετεύτηκε προς τη λιμνοθάλασσα για να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στη λίμνη. Όμως η επιβάρυνση που υφίσταται η λιμνοθάλασσα από τα γλυκά νερά είναι τεράστια, πράγμα που είχε συμβεί και στο παρελθόν και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να επανέλθει σε κάποιο βαθμό η ισορροπία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.
Για το λόγο αυτό πρόκειται να ενημερωθεί η αστυνομία και η Εισαγγελέας Μεσολογγίου για να γίνουν οι διαδικασίες που απαιτούνται.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.