Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Στη Ναύπακτο έρχονται τουρίστες κρουαζιέρας και στο Μεσολόγγι το λιμάνι κλειστό…

Στη Ναύπακτο έρχονται τουρίστες κρουαζιέρας και στο Μεσολόγγι το λιμάνι κλειστό…

Την προσεχή Δευτέρα- 30 Μαΐου 2022- στη Ναύπακτο αναμένονται οι πρώτοι τουρίστες από κρουαζιερόπλοιο που καταπιάνει αρόδου και στην γραφική πόλη η είδηση προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση και φυσικά προσδοκίες.

Στον αντίποδα όμως, η εξέλιξη προκαλεί διαμαρτυρίες στο Μεσολόγγι όχι φυσικά σε βάρος της Ναυπάκτου αλλά γιατί εκεί το λιμάνι είναι κλειστό…

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο (με τη «Συμμαχία για το Μέλλον») Πάνο Παπάδοπουλο το λιμάνι Μεσολογγίου για σημαντικό χρονικό διάστημα παραμένει κλειστό γιατί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν έχει καταβάλει τα οφειλόμενα τέλη για την ασφάλεια του.

«Όταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο θέταμε μετ’ επιτάσεως το ερώτημα αν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος και το τι έχει απαντήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου σε σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με τις προϋποθέσεις έλευσης γραμμής κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι Μεσολογγίου, κάποιοι θεώρησαν ότι δεν υφίσταται θέμα και ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας μας.

Η πραγματικότητα όμως έρχεται με εκκωφαντικό τρόπο να τους διαψεύσει. Είναι απολύτως διαπιστωμένο πλέον ότι λόγω έλλειψης βούλησης και αδιαφορίας από το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου, κρουαζιερόπλοιο την Δευτέρα 30-5-2022 καταπιάνει αρόδου στην πόλη της Ναυπάκτου!», υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειωτέον πως το ζήτημα τέθηκε προσφάτως και σε συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου με τη νέα Λιμενάρχη , Υποπλοίαρχο, Κυριακή Σκανδάλου.

Εν προκειμένω, συζητήθηκε το αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο ζητά ενημέρωση επί των υφιστάμενων υποδομών του Λιμένα Μεσολογγίου  με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσον το λιμάνι της πόλης μπορεί να φιλοξενήσει κρουαζιερόπλοια εφόσον υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ζητήσουν από κοινού άμεσα από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και το Λιμενικό Ταμείο την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης για τα λειτουργικά θέματα που αφορούν τον Λιμένα Μεσολογγίου ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.