Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Στη Βόνιτσα θέλουν να κάνουν Επίτιμη Δημότη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί… έθεσε υπό την αιγίδα της ένα συνέδριο!

Στη Βόνιτσα θέλουν να κάνουν Επίτιμη Δημότη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί… έθεσε υπό την αιγίδα της ένα συνέδριο!

Δεν πρόλαβε το Αγρίνιο να ανακηρύξει Επίτιμη Δημότη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου και μπήκαν ιδέες και στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Το βασικό -και μόνο μάλλον- επιχείρημα που εκφράστηκε απο τη δημοτική είναι ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας τιμά τη Βόνιτσα καθώς έθεσε υπό την αιγίδα της το 1ο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η συμβολή της απελευθέρωσης της  Βόνιτσας στα όρια του νέου ελληνικού κράτους» που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Αυγούστου του 2021 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821,

Το θέμα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που εν τέλει αποφάσισε να το…ξανασκεφτεί στο μέλλον.

Απόντος του δημάρχου το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του  Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας & Ανάπτυξης  Παντελής Αποστολάκης που ανέφερε πως «είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας και την πλούσια ιστορία του ,η Πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τιμά με την αιγίδα της την Βόνιτσα και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης Αθανάσιος Κασόλας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του αναφέροντας πως « δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες για πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μόλις πριν από λίγο ψηφίσαμε για την καθιέρωση της 5ης Μαρτίου ως τοπικής εορτής για τον Δήμο μας. Επίτιμος δημότης ανακηρύσσεται κάποιος που είτε έχει καταγωγή, είτε έχει προσφέρει κάτι στον τόπο που τον ανακηρύσσει». Πρότεινε λοιπόν την αναβολή μιας τέτοιας συζήτησης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμφωνία Ελπίδας» Δημήτριος Μασούρας εξέφρασε την εκτίμηση του  στον θεσμό της Προέδρου της Δημοκρατίας ως προς τον συμβολισμό αλλά και στην ίδια την κυρία Σακελλαροπούλου. «Ωστόσο παραμένει ασαφές το πλαίσιο της εισήγησης ως προς τους λόγους που θέλει να απονείμει αυτή την τιμή η Δημοτική Αρχή. Συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει στη «δύση» των θητειών αυτών των προσώπων. Θεωρούμε λοιπόν πως είναι πρώιμο να συζητηθεί σήμερα το εν λόγω θέμα στο Δημ. Συμβούλιο. Είναι ένα ζήτημα με υψηλούς συμβολισμούς, οπότε θεωρούμε σκόπιμο να επανεξεταστεί και να προηγηθεί συνεννόηση με όλες τις Δημοτικές παρατάξεις», είπε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντας Μωραΐτης είπε αυτά που… γενικώς λέει η Λαϊκή Συσπείρωση. «Ο θεσμός της Προέδρου της Δημοκρατίας έχει το αποτύπωμα των αντιλαϊκών νόμων, των συνυπογραφών και επικυρώσεων των μνημονίων σε βάρος των πολιτών», ανέφερε και εξέφρασε κατηγορηματική άρνηση.

Έτσι κύλησε η κουβέντα και η πρόταση της δημοτικής αρχής επι της ουσίας έπεσε στο κενό. Αποφασίστηκε δηλαδή να συζητηθεί.. εν ευθέτω χρόνο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.