Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Στη Βουλή των Εφήβων από το Λύκειο Θέρμου

Στη Βουλή των Εφήβων από το Λύκειο Θέρμου

epi-mathitria-thermo-vouli-efivon
Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Μαρία Παπαθανασοπούλου, κόρη του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Παπαθανασόπουλου, επιλέχθηκε ως έφηβη βουλευτής που μαζί με τους άλλους πέντε από σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, θα εκπροσωπήσουν τη μαθητική κοινότητα της Αιτωλοακαρνανίας το Σεπτέμβριο, παίρνοντας μέρος στις τετραήμερες εργασίες της Συνόδου της “Βουλής των Εφήβων”.

Οι εργασίες του θεσμού που λειτουργεί από το 1995 θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στο κτίριο της Βουλής. Ένας θεσμός τον οποίο εμπνεύστηκε και υπηρέτησε ο καταξιωμένος αείμνηστος συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης, με βασικό στόχο να δίνεται η δυνατότητα στους εφήβους να διατυπώνουν τις προτάσεις τους για τα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα του τόπου. Επίσης, στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αλλά και η ανάδειξη του ρόλου του πολίτη στη σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Φιλοδοξεί να προσφέρει στους μαθητές, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρία για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή, έδαφος για συνεργασία.

Στην ιστορία του θεσμού, είναι η τρίτη φορά που επιλέγεται μαθητής από το Λύκειο Θέρμου ως έφηβος βουλευτής.

Συμμετέχοντας στη σύνοδο η Μαρία Παπαθανασοπούλου ανάλογα με την Επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχει, θα έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί κάποιο θέμα, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις της γι αυτό. Είναι μια ευκαιρία, επιλέγοντας κάποιο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, να το συνδυάσει με τον τόπο, προβάλλοντας κάποια ιστορική ή πολιτιστική του πτυχή, κάνοντας έτσι γνωστό το Θέρμο σε ένα ευρύτερο κοινό, αφού στη «Βουλή των Εφήβων» εκπροσωπούνται όλοι οι νομοί της Ελλάδας, η Κύπρος, τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού και οι συνεδριάσεις προβάλλονται από την τηλεόραση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.