Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Στην 5η θέση η Δυτική Ελλάδα στα τροχαία το καλοκαίρι του 2021

Στην 5η θέση η Δυτική Ελλάδα στα τροχαία το καλοκαίρι του 2021

Αισθητή είναι διαφορά στα ποσοστά των τροχαίων στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά σε σύγκριση με το 2020. Τα τροχαία ατυχήματα  αποτελούν ένα φαινόμενο μάστιγα για την ελληνική κοινωνία, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους ελληνικούς δρόμους τόσο των αστικών κέντρων όσο και στην περιφέρεια.

Η Ελληνική Δημοκρατική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) αποδεικνύει πως τα τροχαία αυξήθηκαν παρόλα τα μέτρα περιορισμένης κίνησης. Αν και φέτος τον Ιούνιο τα δυστυχήματα μειώθηκαν τα τροχαία αυξήθηκαν ξεπερνώντας μάλιστα και τα νούμερα του 2019.

Ένα μήνα μετά οι θάνατοι στους δρόμους αυξήθηκαν, κάνοντας τον Ιούλιο να φέρει τα υψηλότερα ποσοστά του καλοκαιριού σε τροχαία τα τελευταία 3 χρόνια.

Αν και η Δυτική Ελλάδα κατέχει την 5η κατά σειρά περιφέρεια με τα περισσότερα ατυχήματα, αισθητή είναι η διαφορά ανάμεσα στο περσινό και φετινό καλοκαίρι όπου τον Ιούνιο του 2020 το ποσοστό ατυχημάτων έφτανε το5,3% και φέτος μειώθηκε στα 3,6%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Εταιρεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, τα ποσοστά δείχνουν πως τόσο οι νεκροί όσο και οι βαριά τραυματίες αυξήθηκαν φέτος τον Ιούλιο κάνοντας τα ποσοστά του Αυγούστου που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, να είναι αυτά που θα κρίνουν τη συνολική πορεία του καλοκαιριού ανάμεσα στα δύο έτη για τη Δυτική Ελλάδα.

Είναι πολύ λυπηρό δίπλα μας σε αυτά τα δίκτυα ότι κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα. Αν και οι ποινικές κυρώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές και μπορούν να φτάσουν μέχρι την χρηματική ποινή 3000€ και φυλάκιση 1 έτους για ανασφάλιστους οδηγούς, σε ελέγχους που διεξήχθησαν εντός και εκτός Αττικής το 2020 τα ανασφάλιστα οχήματα αυξήθηκαν τον τελευταίο καιρό, φτάνοντας μάλιστα το εξωφρενικό ποσό των 650 χιλιάδων αυτοκίνητων.

H ψηφιακή πλατφόρμα Pricefox.gr που συγκρίνει τιμές 100% δωρεάν, αντικειμενικά και ανεξάρτητα, εξασφαλίζει μόλις μέσα σε 30 δευτερόλεπτα το οικονομικότερο πακέτο αγοράς βάζει τέλος στους προβληματισμούς των οδηγών για το ποια είναι η λύση στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βρουν την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου ξεκινώντας από 7 ευρώ το μήνα σε 12 άτοκες δόσεις και να εξοικονομήσουν έως 172 ευρώ ετησίως.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.