Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Στην Αιτωλοακαρνανία σειρά για πληρωμή οι σπάνιες φυλές

Στην Αιτωλοακαρνανία σειρά για πληρωμή οι σπάνιες φυλές

555581f6cc4771d53eeb6b3052bd7e9fΤο δρόμο για την πληρωμή παίρνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτόχθονων φυλών από την Αιτωλοακαρνανία, καθώς οι καταστάσεις πληρωμής των κτηνοτρόφων εστάλησαν στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agronews, διευθετήθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι παραγωγοί με τα βοσκοτόπια και είναι έτοιμοι να πληρωθούν,  μετά τον έλεγχο από τους αρμόδιους του οργανισμού πληρωμών.

Με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό, συνεχίζουν οι πληρωμές για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα –με στόχο του υπουργείου να ολοκληρωθούν ει δυνατό, μέχρι τον Δεκέμβριο- καθώς το σύστημα έχει ανοίξει και δέχεται τις λίστες με τους δικαιούχους προς πληρωμή. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κάθε ΔΑΟΚ που είναι έτοιμοι αποστέλλει τον κατάλογο με τους παραγωγούς, για να ακολουθήσει η πίστωση των λογαριασμών τους.

Ειδικότερα για τη βιολογική κτηνοτροφία, έχουν εκδοθεί οι σχετικές καταστάσεις από τον Έβρο, τα Γρεβενά, τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο και τις Σέρρες.Σχετικά με το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας του 2012 για την Αιτωλοακαρνανία, οι λίστες δεν προβλέπεται να είναι έτοιμες μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αντίστοιχα, συνεχίζεται η διαδικασία για τη βιολογική γεωργία και τις αυτόχθονες φυλές, ενώ έχουν αρχίσει να αποστέλλονται οι σχετικές λίστες και για την ολοκληρωμένη τεύτλων.

agronews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.