Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Στην καρότσα τα παιδιά μέσα στην εθνική οδό

Στην καρότσα τα παιδιά μέσα στην εθνική οδό

Εικόνα πολύ γνώριμη στην εθνική οδό στην Αιτωλοακαρνανία, εν προκειμένω κοντά στο Αγρίνιο,  αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά στην καρότσα του αγροτικού, εκτεθειμένα σε κάθε κίνδυνο, χωρίς την παραμικρή ασφάλεια. Και με μια αίσθηση ότι τίποτε δεν έχει σημασία, ότι η ζωή των μικρών παιδιών δεν μετράει και τόσο.

Δυστυχώς η ερώτηση «πού είναι η Αστυνομία;» έχει εξαντληθεί, διότι το φαινόμενο είναι τρομακτικά εκτεταμένο. Οι οδηγοί πολλές φορές γίνονται μάρτυρες απίστευτων εικόνων με παιδιά να κρέμονται ακόμα και από τα παράθυρα, καθισμένα πάνω σε αυτά! Ακόμη και στην πλευρά του οδηγού!

Τα παιδιά δεν είναι αριθμοί και κρατικές ενισχύσεις, είναι ευθύνη. Είναι άνθρωποι, είναι απόφαση, δεν έχουν θέση σε μια καρότσα, με το επιχείρημα «και τι να τα κάνω δηλαδή;».

Μόνη λύση η σκληρή εφαρμογή του νόμου και επί τόπου η αφαίρεση πινακίδων σε όποιον φέρεται έτσι. Δεν πρόκειται για την οδική κυκλοφορία σε αυτές τις περιπτώσεις, πρόκειται για διαπαιδαγώγηση για να εκτιμάται η ανθρώπινη ζωή. Για επιβολή με τον νόμο ισότητας για όλα τα παιδιά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ

  ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΜΟ………

 2. Αλεκος

  Ναναι καλά τα επιδόματα και οι επίγειοι τιμητες με την επιλεκτική τους όραση και κρίση. Ελλάδι Σταν αθάνατο.

 3. Anonimos

  Ειμαι ρομα και οτι θελω κανω και δεν ρωταω κανεναν. Θα με πληρωνουν μεχρι τα γεραματά μου ολοι!!! Δημοσιοι Ιδιωτικοι Υπαλληλοι και όλων των ειδων Συνταξιουχοι! Θα κανω παιδια και θα ειμαι εισοδηματιας.

 4. Γιάννης με δύο ν

  Όσο εγκληματιας είναι ο τύπος με τα μικρά στην καρότσα, τόσο είναι και ο οδηγός του μπλε κορολα που κάνει προσπέραση σε διπλή διαχωριστική γραμμή… Άπαντες με μηδέν οδηγική παιδεία… Για αυτό άλλωστε οι εκατόμβες νεκρών στους δρόμους. Κρίμα, Ελλάδα μια τριτοκοσμική χώρα με ευρωπαϊκό ένδυμα…

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ .ΘΑ…..ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.ΤΙ ΛΕΤΕ;Α ΠΑ ΠΑ ΠΙΠΕΡΙ.ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ;ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.