Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Όχι στην κατάργηση του Στρατοδικείου Ιωαννίνων λένε οι Ενώσεις Στρατιωτικών Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι πρόεδροι των Ενώσεων Στρατιωτικών Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνουν τις άσχημες επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Αναλυτικά:

Οι Ενώσεις εν΄ ενεργεία Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου και Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας δηλώνουν την έκπληξη των συναδέλφων μας για το ξαφνικό κλείσιμο του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.Από πλευράς μας γνωρίζουμε ότι τα λειτουργικά έξοδα του Στρατοδικείου είναι σχεδόν μηδενικά, αφού στεγάζεται σε κτίριο της Υπηρεσίας και οικονομικά υποστηρίζεται από την Μ.Υ. FOB AKTION.

Παράλληλα επισημαίνουμε ότι η κατάργησή του θα δημιουργήσει αυξημένα έξοδα στην Υπηρεσία, η οποία θα αναγκαστεί να αποζημιώνει τις μετακινήσεις όλων των συναδέλφων, προς το νέο Στρατοδικείο υπαγωγής, σε περιπτώσεις που μπλέκονται σε  υποθέσεις που αφορούν την Στρατιωτική Δικαιοσύνη.Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί και να τονιστεί η ταλαιπωρία που θα επιβαρύνονται τα στελέχη και οι οπλίτες θητείας, μιας και θα υποχρεούνται να μετακινούνται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που υπηρετούν για υποθέσεις τέτοιας φύσεως.

Με εκτίμηση

Οι Πρόεδροι

Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.                                                    Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.

Θεοδώρου Γεώργιος                                      Λεμονιάς  Απόστολος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.