Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Στην Κόνισκα σήμερα η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών”

Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» ανακοίνωσε ότι σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, μέλη της βρέθηκαν στο χωριό Κόνισκα, του ορεινού Θέρμου και ενημέρωσαν – συζήτησαν με τους κατοίκους του χωριού για την επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην γύρω περιοχή.

Παράλληλα, έγινε και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια της Κίνησης Πολιτών, χάρτης της συγκεκριμένης περιοχής με την χωροθέτηση αιολικών σταθμών κτλ.).

Σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), υπό αδειοδότηση βρίσκονται αρκετοί αιολικοί σταθμοί στην περιοχή Κόνισκας Θέρμου και Πλατάνου Ναυπακτίας με συνολικό αριθμό ανεμογεννητριών 18 (δεκαοκτώ), διάσπαρτοι σε βουνά-κορυφές όπως ο Καρφοπεταλιάς, ο Άννινος, το Μαλοβούνι, η Ανεμίτσα, το Αχλαδόκαστρο, το Αλωνάκι, ο Ψώριαρης, το Ξεροβούνι και ο Αρδίνης, πάνω από τα χωριά Διπλάτανος, Κόνισκα, Άγιος Ιωάννης, Αλιμπίστα, Διασελάκι, Αχλαδόκαστρο, Πλάτανος, Χόμορη και Καστανιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα παραπάνω βουνά & χωριά δεν είναι τα μόνα της ευρύτερης αυτής περιοχής, στα οποία αναμένεται να τοποθετηθούν σύντομα ανεμογεννήτριες.

Οι δράσεις της Κίνησης Πολιτών θα συνεχιστούν σε ολόκληρο τον νομό, σημειώνεται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Valtinos

    Δεν θελουμε ανεμογεννητριες ουτε στα βουνα ουτε πουθενα. Τις πληρωνουμε ολοι για να πλουτιζουν καποιοι, ενω καταστρεφεται και το φυσικο περιβαλλον, χωρις να ειναι αποτελεσματικες σε ηλεκτροδοτηση ουτε στο ελαχιστο!
    Αυτοι που τις βαζουν, να τις βαζουν στα χωραφια τους αμα θελουν να σωσουν τον πλανητη οπως λενε, και οχι στα βουνα που δεν ανηκουν σε κανεναν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.