Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Στην τελική ευθεία για τον διάδοχο του Παπαδόπουλου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Στην τελική ευθεία για τον διάδοχο του Παπαδόπουλου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Oι διεργασίες για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου αναμένεται να φουντώσουν τις επόμενες ημέρες καθώς «ξεπαγώνει» η διαδικασία που είχε σταματήσει λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται οι συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας που θα εξετάσει και θα βαθμολογήσει τα βιογραφικά όσων κατέθεσαν αίτηση τον περασμένο Μάρτιο  στα πλαίσια της προκήρυξης  για την κάλυψη 23 κενών θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων μεταξύ των οποίων και του Μεσολογγίου.

Ως γνωστόν η θητεία του Π. Παπαδόπουλου έληγε στις 9 Απριλίου ωστόσο λόγω της πανδημίας έλαβε σιωπηλή παράταση ενώ πολλοί είναι οι επίδοξοι διάδοχοι του, γίνεται λόγος για 29 άτομα που υπέβαλλαν αίτηση.

Μεταξύ αυτών πρόσωπα από όλη σχεδόν την Αιτωλοακαρνανία πολλά εκ των οποίων με θητείες στην αυτοδιοίκηση. Πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, όπως ένας του Μεσολογγίου και μια γυναίκα από το Αγρίνιο, πολιτευόμενοι σε εθνικές εκλογές και υποψήφιοι στις περυσινές αυτοδιοικητικές εκλογές, πρόσωπα που έχουν διοικήσει ξανά υγειονομικές μονάδες και άλλοι…

Στη λίστα είναι ακόμη και το πρόσωπο του Π.Παπαδόπουλου για την ανανέωση της θητείας μάλιστα έγινε και συλλογή υπογραφών στο Μεσολόγγι όπου πολλοί είναι αυτοί που τον θεωρούν πετυχημένο. Μάλιστα αν και παραδοσιακό στέλεχος ο ίδιος του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται πως την «υποψηφιότητα» επιχείρησαν να στηρίξουν και αυτοδιοικητικοί-πολιτικοί κύκλοι της ΝΔ.

Όπως και να έχει τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις με σκοπό η εκκρεμότητα να λήξει μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Σε πρώτη φάση κατά την αξιολόγηση των βιογραφικών θα προκριθούν πέντε με σκοπό η τελική επιλογή να γίνει από την πολιτική ηγεσία

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την προκήρυξη απαραίτητο προσόν που έπρεπε να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.

Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.