Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Στήριξη στον αγώνα για παραμονή στο Αγρίνιο ζητούν οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας

Στήριξη στον αγώνα για  παραμονή στο Αγρίνιο ζητούν οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας

Οι ενεργοί φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας που επιθυμούν την παραμονή τους στο Αγρίνιο ζητούν  από όλους τους αρμόδιους τοπικούς και μη φορείς αλλά και από τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και τους φοιτητικούς συλλόγους των τμημάτων του Αγρινίου αλλά και του Μεσολογγίου να  τους στηρίξουν στον αγώνα μας.

Αναφέρονται παράλληλα στις ενέργειες τους προς αυτή την κατεύθυνση τονίζοντας  πως “το τμήμα μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί στην πόλη του Αγρινίου”

Η ανακοίνωση:

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο κ. Παπαναστασίου, το Δ.Σ Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος η οποία μας προέτρεψε σε ορισμένες κινήσεις αλλά και στην αναζήτηση και άλλων αρμόδιων φορέων του Αγρινίου, έχουμε εξασφαλίσει την δική ντους έμπρακτη στήριξη. Στις 10/07/2020 προχωρήσαμε σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Φαρμάκη για θέματα που αφορούν το τμήμα, σχετικά με την μετονομασία αλλά και την ενδεχόμενη μεταφορά του στην Πάτρα.

Όλοι οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας με δικιά τους πρωτοβουλία και με την θέληση τους δήλωσαν στο μηχανογραφικό του 2019 να φοιτήσουν αλλά και να ζήσουν στην πόλη του Αγρινίου καλό θα ήταν όλοι να αποδεχθούν τα εξής γεγονότα:

I. << Το Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας , με έδρα το Αγρίνιο, ιδρύθηκε και νεντάχθηκε στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του νΠανεπιστημίου Πατρών, με την παρ. 1 περίπτωση ιδ του άρθρου 36 του ν. 4610/2019 (Α΄ 70).>> Με την απάντηση της ΕΘΑΑΕ στις 28/02/2020 αλλά και στις01/07/2020.

II. ΔΕΝ δεχόμαστε ένα τμήμα με αυτόνομο κτίριο με 17 Μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό με αίθουσες πλήρως επανδρωμένες, να οδηγηθούμε σε λυόμενες
αίθουσες και container στις απομακρυσμένες περιοχές της Πάτρας.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε από όλους τους αρμόδιους τοπικούς και μη φορείς αλλά και από τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και τους φοιτητικούς συλλόγους των τμημάτων του Αγρινίου αλλά και του Μεσολογγίου να μας στηρίξουν στον αγώνα μας.

Η λειτουργία του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο μπορεί:

I. Να αποτελέσει βάση για την προσέλευση περισσότερων τμημάτων ανθρωπιστικών σπουδών στο Αγρίνιο.

II. Να προσφέρει την δυνατότητα συμμετοχής των φοιτητών σε πανεπιστημιακές ανασκαφές και μελέτες σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς
με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας της Αιτωλοακαρνανίας.

Το τμήμα μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί στην πόλη του Αγρινίου ζητούμε την βοήθεια όλων να παραμείνει το τμήμα στο τόπο που ιδρύθηκε και να μην γίνει άλλη μια μεταφορά στην Πάτρα για να αναδειχθεί η συγκεκριμένη πόλη. Κανένα τμήμα δεν πρόκειται να καταργηθεί και κανένα τμήμα δεν πρόκειται να μετακινηθεί. Περιμένουμε την στήριξη σας.

Με εκτίμηση,

“Οι 25 ενεργοί φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας που επιθυμούν την παραμονή τους στο Αγρίνιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αρθούρος

    Οι διαστάσεις της υπόθεσης είναι γνωστές στους αρμόδιους φορείς και κυρίως τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών.Φυσικά,δεν μπορούν να λυθούν με αφορμή την τύχη του συγκεκριμένου τμήματος,θέματα γενικότερης φυσιογνωμίας του Πανεπιστημίου Πατρών,ως Πανεπιστήμιο της πόλης των Πατρών ή Πανεπιστήμιο ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.Αυτό είναι όμως το θέμα που διακυβεύεται όχι μόνο πίσω από αυτό το τμήμα,αλλά και από τα 10 τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που δεν έχουν έδρα στην Πάτρα.
    Όμως,με δεδομένη την άρνηση της κυβέρνησης να ιδρύσει νέα τμήματα,αν
    επανιδρυόταν γιά παράδειγμα ένα τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος,το οποίο θα παρέμενε στο Αγρίνιο κι άλλο ένα Ιστορίας-Αρχαιολογίας το οποίο θα μεταφερόταν στην Πάτρα,υπάρχει κι άλλη λύση πιό απλή.Η μετονομασία του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας σε Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος,έτσι ώστε να περιλαμβάνει αυτό το ζωτικό τομέα του παλιού τμήματος.Η νέα κατάσταση που ισχύει εδώ κι ένα έτος,έχει θορυβήσει τους καθηγητές,οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θέλουν να μετακομίσουν στην Πάτρα.Αν το εισακούσει η παρούσα κυβέρνηση,οι καθηγητές θα καθησυχαστούν και το πρόβλημα θα οδηγηθεί στη λύση.
    Τώρα,αυτό δεν μπορεί να προεξοφλήσει την τύχη του άλλου τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος που εδρεύει στο Αγρίνιο και το οποίο μάλλον θα επιχειρήσει να μετακινηθεί στην πατρινή πανεπιστημιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.