Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στήριξη από το Αγρίνιο στους κατοίκους του χωριού Mikalayi του Κονγκό

Στήριξη από το Αγρίνιο στους κατοίκους του χωριού Mikalayi του Κονγκό

Συνεχές είναι το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Κανάγκας του Κονγκό της Αφρικής που στηρίζεται και από το Αγρίνιο όπου εδρεύει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής « Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός». 

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Mikalayi τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αγρινιώτη Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε με την Ιεραποστολική του ομάδα το χωριό Mikalayi όπου οι άνθρωποι είναι πάμφτωχοι και όλοι κατοικούν σε χορτοκαλύβες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιεραποστολική ομάδα της Μητροπόλεως Κανάγκας μοίρασε ρούχα, παπούτσια και μπισκότα σε μικρούς και μεγάλους.

«Η χαρά που είχαν ήταν μεγάλη, αλλά και η δική μας που μεταφέραμε την αγάπη της Πάτρας και του Αγρινίου με τις ευλογίες των Μητροπολιτών κ. Χρυσοστόμου και κ. Κοσμά στους ενδεείς αφρικανούς αδελφούς μας», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής « Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους βοηθούν και στηρίζουν ποικιλοτρόπως τους πάμπτωχους Καναγκαίζους αδελφούς μας, χαρίζοντας τους αγάπη και βοήθεια από τις ζεστές καρδιές τους και εύχεται: «Ο Θεός να ανταποδώσει την χαρά και την αγάπη που σήμερα σκορπίσατε στο Mikalayi».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.