Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι “συμπαραστέκεται στον αγώνα  της μικρομεσαίας αγροτιάς  ενάντια στις πολιτικές που από κοινού  σχεδιάζουν και εφαρμόζουν κυβέρνηση – Ε.Ε. και επιχειρηματικοί όμιλοι, που την οδηγούν στο ξεκλήρισμα , στη φτώχεια  και την εξαθλίωση”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Ο αγώνας για την επίλυση  των προβλημάτων  που έχουν οι μικρομεσαίοι   αγρότες  ενοχλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , γι’ αυτό  παίρνει  όλα τα μέτρα για να σταματήσει  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις .

Η κυβέρνηση επέλεξε  μια  πρωτοφανή δίωξη   κατά των αγωνιζόμενων  αγροτών , στελεχών  του αγροτικού κινήματος, στέλνοντας  στο «αγροτοδικείο»  της Λάρισας  την 1η του Μάρτη 10  συνδικαλιστές  με την κατηγορία  της υποκίνησης  των αγροτών  να  βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας  που στήθηκε τη Δευτέρα 28/1/2019.

Η δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών της Θεσσαλίας,  και μάλιστα με  πρωτοφανή τρόπο  καθώς  καλούνται να δικαστούν  χωρίς να απολογηθούν,  είναι δίωξη συνολικά  κατά του συνδικαλιστικού  κινήματος των αγροτών .

Η κυβέρνηση  με αυτή της την ενέργεια  βάζει μια νέα σελίδα  στη μαύρη βίβλο  του αυταρχισμού  και της καταστολής . Μετά  το νόμο  για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης  ποινικοποίησε  τις κινητοποιήσεις ενάντια  στους  πλειστηριασμούς ,  χτύπησε με ΜΑΤ  και βία  κινητοποιήσεις  εκπαιδευτικών , εργατών, φοιτητών  και στέλνει  καθημερινά στα δικαστήρια αγωνιστές του εργατικού λαϊκού κινήματος  .

Καταγγέλλουμε  αυτές τις ενέργειες της  τρομοκράτησης , της βίας και της καταστολής  της κυβέρνησης,  που καθημερινά δίνει επιτυχείς  εξετάσεις  στο μεγάλο κεφάλαιο  , στην Ε.Ε. , στους ιμπεριαλιστικούς  μηχανισμούς και καλούμε  την εργατική τάξη  της περιοχής  να σταθεί στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς  και να  εκφράσει  την ταξική της  αλληλεγγύη  στους αγώνες της.

Καλούμε   όλους τους αγρότες  της περιοχής  να συμμετέχουν  μαζικά στις κινητοποιήσεις  που έχουν αποφασιστεί   μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Να δώσουν δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις  της κυβέρνησης.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει , του λαού η πάλη θα την σπάσει.

Εργατιά – αγροτιά μια φωνή μια γροθιά.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.