Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Στις καλένδες η ίδρυση Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία;

panepistimio-foitites

Νέο μηχανογραφικό θα περιμένει τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Γ’ Λυκείου την σχολική σεζόν 2018-2019 .

Σε αυτό όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει η Σχολή Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας την οποία …εξήγγειλε τόσο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα μάλιστα ισχυροποιείται η Γεωπονική Σχολή που εδρεύει στην Άρτα…

Σύμφωνα μάλιστα με τις διαρροές και τα σημερινά δημοσιεύματα ρόλο σε αυτό διαδραματίζει το γεγονός πως δεν αναμένεται να κατατεθούν άμεσα προτάσεις από την Επιτροπή που συγκροτήθηκε με συμμετοχή στελεχών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών και η οποία ερευνά τις δυνατότητες συμπράξεων και συνεργασιών ώστε να οδηγηθούμε στην αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στην περιφέρεια μας και κατ’ επέκταση στην Αιτωλοακαρνανία όπου έχουν τμήματα τα δύο ιδρύματα που εδρεύουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Επιβεβαιώνονται ουσιαστικά οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει το agrinionews.gr πως δεν είναι είναι ανέφελος ο διάλογος των μελών της Επιτροπής και πως εκφράζονται διαφορετικές απόψεις μεταξύ των εκπροσώπων του ΤΕΙ και του ΑΕΙ. Την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα είναι σε εξέλιξη διεργασίες και διαβουλεύσεις των κατά τόπους ΤΕΙ και ΑΕΙ που ουσιαστικά οδηγούν σε συγχωνεύσεις και νέο χάρτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτός ο χάρτης δεν θα περιλαμβάνει νέα τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία τουλάχιστον από το 2019.

Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός Παιδείας εξαγγέλλοντας την ίδρυση στην Αιτωλοακαρνανία σχολής Γεωπονικών Επιστημών και Θαλασσίων Επιστημών δεν είχε συγκεκριμενοποιήσει το χρονοδιάγραμμα. «Θα ήταν λάθος να πούμε σήμερα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτό δουλειά της ομάδας εργασίας. Αλλά, σε γενικό επίπεδο, προτείνεται στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας να υπάρχει σχολή Γεωπονικών Επιστημών και Θαλασσίων Επιστημών και στον Νομό Ηλείας να υπάρχει σχολή Πολιτιστικής Διαχείρισης. Η λογική είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε πανεπιστημιακά τμήματα –ορισμένα θα είναι η εξέλιξη των υπαρχόντων, σε ορισμένα θα δώσουμε πρόσθετες θέσεις- ώστε να αναδείξουν το θετικό πρόσημο που έχουν ως προς αυτές τις δυνατότητες», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας κατά την ομιλία του αναπτύσσοντας τους κεντρικούς άξονες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, σε όλες τις βαθμίδες», είχε αναφέρει. Ωστόσο σε μετέπειτα δηλώσεις του είχε προσδιορίσει ως χρόνο των αλλαγών σε πανελλήνιο επίπεδο το 2019 με τα νέα τμήματα να συμπεριλαμβάνονται στο μηχανογραφικό του 2019. Για την Αιτωλοακαρνανία ωστόσο το τελευταίο διάστημα εμφανίζονταν …συγκρατημένος.

Όπως και να έχει επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως ο νομός μας είναι ο «φτωχός συγγενής» στις διεργασίες για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παραμένει ο ουραγός των εξελίξεων.

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη. 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

  2. Α,Φξ

    Κανένα πρόβλημα! Αρκεί να μην κλείσει ο δρόμος για Λευκάδα!

  3. ΒΜ

    Τι ίδρυση Γεωπονικής και λοιπές “ανωτατοποιήσεις” ΤΕΙ! Εδώ δεν κατάφεραν, Πρωθυπουργός, Υπουργός και τοπικοί βουλευτές και παράγοντες όλων των αποχρώσεων να λύσουν το θέμα της μετονομασίας του Διαχείρισης Περιβάλλοντος σε μηχανικών Περιβάλλοντος. Εκλογές, κοντή γιορτή για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.