Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

Στο Αγρίνιο η Αφή της Φλόγας της 16ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών (φωτό)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (23) Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια ημέρα χαράς για το Αγρίνιο. Σήμερα δυστυχώς είναι ημέρα περισυλλογής και πένθους για την ανείπωτη τραγωδία που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές της Αττικής.
Θα ήταν ημέρα χαράς καθώς το Αγρίνιο υποδέχθηκε την Φλόγα της Αγάπης στα πλαίσια της 16ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Ακυρώθηκαν ωστόσο όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και έλαβε χώρα μόνο το θρησκευτικό τελετουργικό της Αφής.
Συγκεκριμένα, στις 19:30 τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου με την παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, αντιδημάρχων, του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστου Πρωτόπαπα , του εκπροσώπου της Ελληνικής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας Λεωνίδα Ρουμπάτη , της Πρόεδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Δήμητρα Αβράμπου και πολλών εθελοντών αιμοδοτών.

Μετά τη Θεία λειτουργία απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Αγρινίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας . Ακολούθησε η Αφή της Φλόγας η οποία παραδόθηκε από τον Γιώργο Παπαναστασίου στον Χρήστο Πρωτόπαπα.

Το πρωί στο Δημαρχείο Αγρινίου ο Γ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ . Στη συνάντηση εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα της Αττικής: «Βιώνουμε μια εθνική τραγωδία. Η Ελλάδα πενθεί τα θύματα μιας φονικής πυρκαγιάς. Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε την ανείπωτη δυστυχία. Η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται κοντά σε αυτούς που δοκιμάζονται και αγωνιούν για τους αγαπημένους τους. Με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΕΑ αποφασίσαμε, ως ένδειξη πένθους, να ακυρώσουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα που πλαισιώνουν κάθε φορά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Αγάπης. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος το θρησκευτικό τελετουργικό της εκδήλωσης. Ο Σύλλογος Αιμοδοτών με τα εξαίρετα στελέχη έχει αποδείξει την προσφορά του στην κοινωνία και αξίζει συγχαρητήρια».
Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαπας : «Εκφράζουμε την οδύνη μας για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε την Αττική. Είναι μια δύσκολη ημέρα για όλη την Ελλάδα. Πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε ένα τμήμα των εκδηλώσεων αλλά να συνεχίσουμε την πορεία της φλόγας και να ευχαριστήσουμε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας. Στο Αγρίνιο πάντα βρίσκουμε θερμή ανταπόκριση και είμαστε ευγνώμονες για αυτό».

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (1)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (2)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (3)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (4)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (5)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (6)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (7)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (8)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (9)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (10)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (11)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (12)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (13)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (14)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (15)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (16)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (17)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (18)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (19)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (20)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (21)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (22)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (23)

afi-flogas-ethelonton-aimodoton (24)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.