Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Στο Αγρίνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων- Το στηρίζει ο Ερυθρός Σταυρός

Στο Αγρίνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων- Το στηρίζει ο Ερυθρός Σταυρός

Συνάντηση στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Αγρίνιο για την επιτυχή έκβαση του  

unnamedΜε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Αγρινίου  συναντήθηκε ο Πρόεδρος και μέλη του Δ Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου για την από κοινού ανάληψη δράσεων, αλλά και την αρωγή από πλευράς του Ερυθρού Σταυρού στην μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει στο Αγρίνιο και θα διαρκέσει 12 ημέρες, στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 δικηγόροι.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, Λεωνίδας Υφαντής επεσήμαινε πως: «ήταν μια οφειλόμενη εξ υποχρεώσεως και καθήκοντος επίσκεψη στο Δ.Σ και στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού. Η υποχρέωση προκύπτει απ την αναγνώριση που υπάρχει γύρω από την σοβαρότατη προσφορά του Ερυθρού Σταυρού. Είναι και επίκαιρη λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Δ.Σ και μετά από μια επιτυχέστατη εκδήλωση που έγινε από τον Ερυθρό Σταυρό στο Αγρίνιο. Η ανανέωση είναι εμφανής πρώτα – πρώτα αισθητικά από την όλη αναμόρφωση των γραφείων, τα οποία είναι εξαιρετικά και δείχνουν ότι νέο πνεύμα φέγγει το νέο Δ.Σ . Εμείς σαν Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου θα συνδράμουμε στο έργο τους και όσο είναι δυνατόν θα συνεργαστούμε ώστε οι δράσεις που αναλαμβάνει είτε ο Ερυθρός Σταυρός είτε ο Δικηγορικός Σύλλογος να είναι επιτυχέστερες».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικου Ερυθρού Σταυρού, του παραρτήματος Αγρινίου, Κώστας Μπόκας τόνισε πως: «με ιδιαίτερη χαρά και τιμή είχαμε συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου, με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ, για να ενημερώσουμε για τις δράσεις του παραρτήματος του Αγρινίου του Ερυθρού Σταυρού, που έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη δυναμική, καθώς και την έναρξη καινούργιων συνεργιών και δράσεων μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι σήμερα αρκετά μέλη του συλλόγου παρείχαν μεμονωμένα σημαντική στήριξη στο έργο του Ερυθρού Σταυρού. Αποφασίσαμε να δούμε συντονισμένα κάποιες ενέργειες για το καλό συνανθρώπων που έχουν έρθει σε οικονομική αδυναμία. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Λεωνίδα Υφαντή και σήμερα κάνουμε μία καινούρια αρχή με όλους του φορείς και τους συλλόγους του τόπου και της περιοχής γιατί η κοινωνία και οι πολίτες το έχουν ανάγκη».

Ο θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων (Π.Π.Π.Δ.Σ.), στον οποίο ήδη συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 35 με 40 ομάδες από τους περισσότερους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, καθιερώθηκε το 1985 με πρωτοβουλία του ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ και του ΛΥΣΙΑ, ομάδων των δικηγορικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Αθηνών, έχοντας σαν στόχο την άθληση των δικηγόρων της χώρας μας και τη συνεχή επαφή και γνωριμία μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους. Από τότε διεξήχθησαν τριάντα δύο (32) πρωταθλήματα από διάφορους δικηγορικούς συλλόγους κι αισίως φτάσαμε στο 33ο Π.Π.Π.Δ.Σ. που ανέλαβε να διοργανώσει το έτος 2017, για πρώτη φορά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου, ταυτόχρονα με τη συμπλήρωση τριάντα (30) ετών από την ίδρυση της ποδοσφαιρικής του ομάδας.

Το πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα του μηνός Ιανουαρίου 2017 με την προκριματική του φάση, στην οποία οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν χωριστεί σε επτά (7) ομίλους, και θα τελειώσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του ίδιου έτους με την τελική του φάση, που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, στην οποία θα συμμετάσχουν 15 ομάδες που θα προκριθούν από τους ομίλους και η ομάδα του Αγρινίου.

Στην τελική φάση, που θα γίνει και στο Αγρίνιο και θα διαρκέσει 12 ημέρες, και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 28 Ιουνίου μέχρι 9 Ιουλίου 2017, εκτός των αγώνων, που διεξάγονται, με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου που διοργανώνει το πρωτάθλημα συνδιοργανώνονται και διάφορες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν όχι μόνο οι ομάδες που έχουν προκριθεί στην τελική φάση αλλά και διάφοροι παράγοντες και πλήθος φορέων της τοπικής κοινωνίας. Για να καταστεί αντιληπτό το εύρος και το μέγεθος των εκδηλώσεων και οι ευεργετικές επιπτώσεις τους στην περιοχή του Αγρινίου, αρκεί να αναφερθεί ότι το ανωτέρω δεκαήμερο θα παραμένουν στην πόλη του Αγρίνιο,   τουλάχιστον πεντακόσιοι (500) δικηγόροι από όλη την Ελλάδα, πέραν των επισήμων προσκεκλημένων.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο και πρέπει να αναφερθεί ότι η εν λόγω τέλεση του 33ου Π.Π.Π.Δ.Σ. από το Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου θα καταστεί   δυνατή και θα συντελεστεί με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ένα σημαντικό μέρος των εξόδων της διοργάνωσης και κυρίως της τελικής φάσης που διεξάγεται στην πόλη του Αγρινίου, καλύπτονται από τα χρηματικά παράβολα που καταβάλλουν οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αλλά κυρίως από διάφορες χορηγίες επαγγελματιών, τοπικών φορέων κλπ.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 33ου Π.Π.Π.Δ.Σ., που αποτελείται από τους Βασίλειο Ροϊδοδήμο – Πρόεδρο, Σπύρο Κοτρότσο – Γενικό Γραμματέα, Χριστόφορο Παλιογιώργο – Αντιπρόεδρο, Βασιλική Τσιτσέλη, Αντώνη Ραγιά, Αριστείδη Τζωρτζόπουλο και Σταύρο Καμμένο – μέλη, αποφάσισε ότι οι χορηγοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια που αναλάβαμε, θα προβληθούν, στο αποτελούμενο από τριάντα δύο σελίδες έντυπο – πρόγραμμα των αγώνων που θα κυκλοφορήσει σε 1.500 αντίτυπα πριν την τελική φάση της διοργάνωσης, στο ειδικό τρίπτυχο έντυπο που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά με τους χορηγούς της διοργάνωσης στις αρχές Ιουνίου 2017, στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, που λειτουργεί ήδη στο διαδίκτυο, την agriniolawsoccer.gr όπου και υπάρχουν οι πρώτοι χορηγοί μας και σε πανό που θα αναρτώνται στους αγώνες του πρωταθλήματος και στις διάφορες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στα πλαίσια του πρωταθλήματος.

Στην τελική φάση θα συμμετάσχουν δεκαέξι (16) ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις (4) ομίλων των τεσσάρων ομάδων ο καθένας, από τους οποίους θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες, δηλαδή οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν με νοκ άουτ παιχνίδια μέχρι τον τελικό.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της τελικής φάσης θα έχει ως εξής:

 1. Στις 28.6.2017 (Τετάρτη) η 1η αγωνιστική του 1ου και 2ου ομίλου (4 αγώνες).
 2. Στις 29.6.2017 (Πέμπτη) η 1η αγωνιστική του 3ου και 4ου ομίλου (4 αγώνες). Το βράδυ της ίδιας ημέρα θα γίνει η εναρκτήρια δεξίωση του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή όλων των ομάδων και των επισήμων.
 3. Στις 30.6.2017 (Παρασκευή) η 2η αγωνιστική του 1ου και 2ου ομίλου (4 αγώνες).
 4. Στις 1.7.2017 (Σάββατο) η 2η αγωνιστική του 3ου και 4ου ομίλου (4 αγώνες).
 5. Στις 2.7.2017 (Κυριακή) η 3η αγωνιστική του 1ου και 2ου ομίλου (4 αγώνες).
 6. Στις 3.7.2017 (Δευτέρα) η 3η αγωνιστική του 3ου και 4ου ομίλου (4 αγώνες).
 7. Στις 4.7.2017 (Τρίτη) θα υπάρχει ρεπό για όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν.
 8. Στις 5.7.2017 (Τετάρτη) οι προημιτελικοί αγώνες (4 αγώνες).
 9. Στις 6.7.2017 (Πέμπτη) θα υπάρχει ρεπό για τις ομάδες που προκρίθηκαν.
 10. Στις 7.7.2017 (Παρασκευή) οι ημιτελικοί αγώνες (2 αγώνες).
 11. Στις 8.7.2017 (Σάββατο) θα υπάρχει ρεπό για τις ομάδες που προκρίθηκαν.
 12. Στις 9.7.2017 (Κυριακή) ο αγώνας παλαιμάχων και ο τελικός του πρωταθλήματος (2 αγώνες). Μετά το πέρας του τελικού θα γίνει η αποχαιρετιστήρια δεξίωση.

Οι αγώνες θα γίνουν στα γήπεδα της περιοχής του Αγρινίου και συγκεκριμένα στο ΕΑΚ Αγρινίου, στα γήπεδα Δοκιμίου, Παναιτωλίου, Παραβόλας, Καλυβίων, Καραπαπά Αγρινίου, Ματαράγκας και στις εγκαταστάσεις του EMILEON SPORTS CENTER, ενώ ο τελικός θα γίνει στο γήπεδο του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.

Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου συμμετέχει με αξιώσεις στην τελική φάση του φετινού πρωταθλήματος ενώ κατά το παρελθόν έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις, με αποκορύφωμα το 2015 όπου στη Δράμα έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς, ενώ φέτος πέτυχε σημαντική διάκριση καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο στο final four που έγινε πριν λίγες μέρες στην πόλη των Τρικάλων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.