Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Στο μικροσκόπιο ευρωπαίων επενδυτών η περιοχή της Παλαίρου

Στο μικροσκόπιο ευρωπαίων επενδυτών η περιοχή της Παλαίρου

PALAIROS (1)Πανθομολογούμενη είναι πλέον η άποψη πως δημιουργούνται σοβαρές προϋποθέσεις ώστε τα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας να μπουν στον αναπτυξιακό χάρτη και να λάβουν το μερίδιο που αξίζουν στην τουριστική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η ευρύτερη περιοχή της Παλαίρου και του Μύτικα προσελκύει το ενδιαφέρον των τουριστών αλλά και υποψήφιων επενδυτών που γνωρίζουν πως υπάρχει «παρθένο» έδαφος.
Το φετινό καλοκαίρι άλλωστε ήταν εύκολα αντιληπτή η κατακόρυφη αύξηση των επισκεπτών που βρέθηκε σε αυτά τα μέρη αυτά ενώ διόλου τυχαία δεν ήταν και η παρουσία “επωνύμων”
Η Ιόνια Οδός έχει θέσει νέα δεδομένα αλλά και άλλοι παράμετροι συμβάλλουν ώστε η περιοχή να τίθεται στο μικροσκόπιο επενδυτών με τους ειδήμονες να προδικάζουν “έκρηξη” τα επόμενα χρόνια στον τομέα του τουρισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ενδιαφέρον μεγάλο προκαλούν οι αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Πρωινά Μαντάτα» του Π.Κούτσικου στο Ρ/Σ Αχελώος 98,4 .
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές λοιπόν στελέχη εταιρείας με έδρα τις Βρυξέλλες του Βελγίου εξετάζουν σφαιρικά το ενδεχόμενο επενδύσεων στην εν λόγω περιοχή. Την επισκέφθηκαν στα τέλη Ιουλίου προβαίνοντας σε επαφές με θεσμικούς παράγοντες αλλά και άλλα πρόσωπα της τοπικής αγοράς. Ζήτησαν πλήρη ενημέρωση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και άκουσαν για τις εξελίξεις γύρω από τον οδικό άξονα Άκτιο- Αμβρακία, το σχεδιασμό για τη Μαρίνα Παλαίρου, το δρόμο Πογωνιά-Πλαγια και τη διπλή σύνδεση της Λευκάδας με Βόνιτσα και Άκτιο ενώ έδειξαν γνώστες της ομορφιάς της περιοχής, όπως για παράδειγμα του Βαθυαβαλίου, και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν ακόμη και για τον πρωτογενή τομέα . Πλεονέκτημα σημαντικό χαρακτηρίστηκε και η διαχείριση του αεροδρομίου Ακτίου από τη Fraport.
Φιλολογικού επιπέδου ήταν οι συζητήσεις για το Πλατυγιάλι και τις ενδεχόμενες μελλοντικές του χρήσεις.
Πρόσωπα που συνομίλησαν με τους υποψήφιους επενδυτές αναφέρουν πως αυτοί έμειναν ικανοποιημένοι με όσα άκουσαν και είδαν και αναμένεται να επανέλθουν, όπως οι ίδιοι προανήγγειλαν .
Δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι διερευνητικές επαφές δεν αρκούν και το ζητούμενο είναι να μετουσιωθούν σε χειροπιαστό αποτέλεσμα. Οι εξελίξεις και τα δεδομένα ωστόσο που διαμορφώνονται είναι ενθαρρυντικά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ελεος πια

    Γιατί αμέσως να βγαίνει κακία σε μια προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας; Επιτέλους, ας αφήσουμε την κοροιδία σε κάθε τι που γίνεται για το μέλλον μας. Σε ενοχλεί να γίνει Μύκονος Κώστα η Πάλαιρος και η κάθε Πάλαιρος; Επιτέλους πλέον με αυτή την κακία και την μιζέρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.