Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Στο νέο κτίριο το 7ο Δημοτικό Αγρινίου (φωτό)

Στο νέο κτίριο το 7ο Δημοτικό Αγρινίου (φωτό)

Ένα υπερσύχρονο και λειτουργικό σχολείο, ένα πραγματικό «στολίδι» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγκαινιάστηκε. Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου το οποίο από σήμερα λειτουργεί και φιλοξενεί μαθητές και εκπαιδευτικούς.
egainia-7o-dhmotiko1
Ένα ολοκληρωμένο, λειτουργικό κτιριακό συγκρότημα που πληροί όλες τις προδιαγραφές και όρους ασφάλειας και υγιεινής, αλλά και τις ανάγκες της σύγχρονης Εκπαίδευσης, εγκαινιάστηκε σήμερα Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, στο Αγρίνιο.
Πρόκειται για το νέο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου, ένα έργο προϋπολογισμού 2.909.290,11 ευρώ (χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ), με εμβαδόν 2,7 χιλιάδες τ.μ. που αναπτύχθηκε σε οικόπεδο επιφανείας 4 στρεμμάτων, με δυναμικότητα 264 μαθητές, το οποίο, πέραν των σύγχρονων αιθουσών διδασκαλίας και διδακτικού προσωπικού, διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ξένων γλωσσών, πληροφορικής , εικαστικών, βιβλιοθήκης, αρχείων, καθώς επίσης και ιατρείο, εστιατόριο, καμαρίνια κ.τ.λ.
Τα εγκαίνια του νέου σχολείου, που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη σχολική στέγη, επιλύοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των μαθητών της περιοχής, οι οποίοι παρακολουθούσαν μαθήματα σε μισθωμένο κτίριο, πραγματοποιήθηκαν χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, από το Δήμαρχο Αγρινίου κ.Γιώργο Παπαναστασίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα.
Παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος,  ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός , ο σχολικός σύμβουλος Αλ. Μαστρογιάννης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Κωνσταντίνος Βέμης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κ.α.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την ομιλία του, ζήτησε από τους μαθητές να αγαπήσουν αυτό το σχολείο σαν το σπίτι τους και να προστατεύσουν όσο μπορούν περισσότερο αυτό το χώρο. «Παραδίδουμε ένα ακόμη σχολείο στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να διεκδικούμε για την σχολική στέγη των μαθητών της Περιφέρειάς μας» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας. Και συνέχισε ο Περιφερειάρχης: «Στόχος μας είναι πάντα η έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση των έργων αυτών προκειμένου να παραδώσουμε στα παιδιά μας σχολεία μέσα στα οποία θα λάβουν γνώσεις, αλλά κυρίως παιδεία και αργότερα θα μπορέσουν να βγουν στην κοινωνία μας, έχοντας όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα δημιουργήσουν υπεύθυνους πολίτες που θα αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος». Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τους φορείς της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, όλους δηλαδή όσοι μόχθησαν και συμμετείχαν αποτελεσματικά για την ολοκλήρωση αυτού του μείζονος σημασίας έργου για ολόκληρη την περιοχή: «Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε να φτάσουμε στη σημερινή ευχάριστη ημέρα».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε ξεχωριστή και σημαντική την 18η Απριλίου για την πόλη του Αγρινίου και υπογράμμισε τη γόνιμη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας αφού, όπως σημείωσε στην ομιλία του, «παραδίδεται ένα σύγχρονο διδακτήριο το οποίο ολοκληρώθηκε με συλλογική δουλειά». «Τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν. Τα έργα ανήκουν στους πολίτες και αυτοί θα πρέπει να τα χαίρονται», σημείωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Αγρινίου. Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε επίσης στα συνοδά έργα που έχει εκτελέσει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να παραδοθεί το σχολείο σε χρήση, όπως οι οδοί πρόσβασεις, τα έργα διευθέτησης των ομβρίων, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, η εγκατάσταση υποδομής ηλεκτροφωτισμού, η τοποθέτηση των ιστών φωτισμού, κ.α. Κλείνοντας ο κ. Παπαναστασίου, προανήγγειλε προώθηση και άλλων έργων στο Δήμο.
Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά χαρακτήρισε το νέο κτίριο ως κόσμημα και ένα από τα ωραιότερα σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου . Σημείωσε πως είναι ένα από τα σχολικά συγκροτήματα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμπεριέλαβε στο ΕΣΠΑ και συνεχάρη την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας που επιμελήθηκε και επέβλεψε την κατασκευή.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά όλες κι όλους όσους συνέβαλαν ” ώστε σήμερα να είμαστε όλοι εδώ περήφανοι για το έργο που παραδίδουμε στη νέα γενιά της πόλης μας“. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και τον διευθυντή του κ. Βέμη Κων/νο για τη συνεργασία και “για την άοκνη και καθημερινή τους προσπάθεια, πρωί κι απόγευμα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά του σχολείου και να είναι σήμερα έτοιμο για χρήση“.
Ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου, κ. Κωνσταντίνος Βέμης στο χαιρετισμό του ανέφερε, ότι είναι σημαντικό για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση το νέο κτίριο και το χαρακτήρισε λειτουργικό, φιλόξενο, δημιουργικό και ευχάριστο για μαθητές και δασκάλους.
Χαρακτηριστικά εξάλλου τα λόγια του Σχολικού Συμβούλου 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Αλέξιου Μαστρογιάννη: «Ένα σχολικό κτίριο, που εξυπηρετεί τις νέες παιδαγωγικές αντιλήψεις, δίνει ερεθίσματα για δράση, κοινωνικοποίηση και μάθηση και προσφέρει κίνητρα στα παιδιά. Είναι στενή η σχέση μεταξύ χώρου, φυσικού χώρου και μάθησης. Ένα κατάλληλα διαμορφωμένο σύγχρονο σχολικό κτίριο συντελεί σίγουρα και στην ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης και προσδίδει προστιθέμενη αξία στο εκπαιδευτικό έργο, αφού εξασφαλίζει ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον μάθησης και εργασίας για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
Τέτοια κτιριακά κοσμήματα όπως τούτο το νεοανεγερθέν 7ο Δημοτικό. Σχολείο Αγρινίου, που είναι ένα παράδειγμα σημαντικής εκπαιδευτικής αξίας, καλούμαστε, όλη η κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, να το σεβαστούμε, να το φροντίζουμε για να το διατηρήσουμε σε αυτήν την λαμπερή κατάσταση. Φυσικά επιβάλλεται να το αξιοποιήσουμε πλήρως καθένας από τη σκοπιά του, ώστε να μετουσιώνουμε καθημερινά, σε παιδαγωγικά και μαθησιακά οφέλη τις καίριες και πολλαπλές, όπως βλέπουμε όλοι, προδιαγραφές και λειτουργίες του”.

Το έργο
Το έργο αφορά στην ανέγερση διδακτηρίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του 12θέσιου 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Σε αυτό περιλαμβάνονται 12 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήρια (φυσικών επιστημών, πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής), γραφεία (δασκάλων, διευθυντού, γραμματείας, συλλόγου γονέων), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος εστίασης, αποθηκευτικοί και λοιποί βοηθητικοί χώροι, κλπ. Επίσης ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

13 24egainia-7o-dhmotiko2

egainia-7o-dhmotiko3

egainia-7o-dhmotiko4

egainia-7o-dhmotiko5

egainia-7o-dhmotiko6

egainia-7o-dhmotiko7

egainia-7o-dhmotiko8

egainia-7o-dhmotiko9

egainia-7o-dhmotiko10

egainia-7o-dhmotiko11

egainia-7o-dhmotiko12

egainia-7o-dhmotiko18

egainia-7o-dhmotiko19

egainia-7o-dhmotiko20

49b81250-5b44-4205-8788-ad7d250f6d5degainia-7o-dhmotiko13

egainia-7o-dhmotiko15

egainia-7o-dhmotiko16

egainia-7o-dhmotiko17

egainia-7o-dhmotiko21

egainia-7o-dhmotiko22

egainia-7o-dhmotiko23

egainia-7o-dhmotiko24

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΤΑΚΗΣ

  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΙΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 2. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

  Τα σχολεία της περιοχής Αγρινίου έχουν ακόμη τεράστιο πρόβλημα κτιριακών υποδομών.Το συγκεκριμένο σχολείο στεγαζόταν σε ένα σαθρό κτίριο ενοικιασμένο από το μοναστήρι Προυσσού,που ήταν φτιαγμένο λειτουργικά να λειτουργεί ως 6)θέσιο.Κι όμως οι εκπαιδευτικοί το πάλεψαν και το λειτουργούσαν ως 12)θέσιο υπερβάλοντας εαυτόν.Η πρωθυπουργός της Γερμανίας εάν έβλεπε το παλιό κτίριο του 7ου Δημ. Σχολείου θα το είχε κατεδαφίσει εντός εικοσιτετραώρου…Εμείς, δε εδώ στην πατρίδα μας αντί να φτιάξουμε σχολεία τα προηγούμενα χρόνια κάναμε φιέστες ,ψευτοολυμπιάδες και εκτοξεύαμε εις το αέρα λαμπιόνια και κροτίδες…Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;;;

 3. ΠΑΝΟΣ

  ΦΙΛΕ ΤΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΑΤΟΠΟΣ! ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ?
  ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! …ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.