Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Στο Περγαντή βρέθηκε νεκρός σπάνιος Γύπας

Στο Περγαντή  βρέθηκε νεκρός σπάνιος Γύπας

NEKROS GYPAS AKARNANIKA (5)Ένας από τους ελάχιστους γυπαετούς που ζουν στα Ακαρνανικά όρη,βρέθηκε προχθές νεκρός κοντά κοντά στη κορυφή Περγαντή στη περιοχή Θυρρείου Βόνιτσας.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Θυρρείου κ. Χρήστος Παλούκης, το σπάνιο πουλί εντοπίστηκε νεκρό δίπλα σε ενα νεκρό μοσχάρι και δύο νεκρές αλεπούδες και όπως αποδείχτηκε το αρπακτικό δεν ήταν χτυπημένο, αλλά δηλητηριασμένο.
Ο πληθυσμός των επιβλητικών ορνέων έχει υποστεί δραματική μείωση τελευταία, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι σκορπίζουν ανεξέλεγκτα φόλες για να δηλητηριάζουν «επιζήμια» γι’ αυτούς ζώα, χωρίς να υπολογίζουν όμως το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν στους λίγους εναπομείναντες γύπες στα Ακαρνανικά.
Στο περιστατικό, παρόντες ήταν εκτός απο τον πρόεδρο του θυρρείου καιεθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, με τη συμμετοχή της θηροφυλακής και του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, οι οποίοι περισυνέλεξαν τανεκρά ζώα και τα έθαψαν, ενώ ο σπάνιος γύπας στάλθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για τοξικολογική εξέταση.

http://xiromeronews.blogspot.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.