Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Στο Τέξας το πέπλο αράχνης το έκαναν και αξιοθέατο! Ας το δούμε έτσι και στο Αιτωλικό

Giant communal spider web at Lake Tawakoni State Park, Texas Credit: Photo by Donna Garde on 08/23/07 Copyright Texas Parks & Wildlife Dept.

Το Πανελλήνιο ενδιαφέρον κίνησε το φαινόμενο του πέπλου αράχνης στο Αιτωλικό, το οποίο “κατάπιε” 300μ περίπου βλάστησης στις ακτές της Λιμνοθάλασσας.

Αυτό κίνησε το ενδιαφέρον ερμηνειών φορέων της περιοχής και φυσικά του κόσμου. Ας δούμε όμως και μια άλλη πλευρά με βάση ένα αντίστοιχο προηγούμενο στο Τέξας. Εκεί ένα πέπλο αράχνης κάλυψε απλά ένα δένδρο κοντά σε μια λίμνη ονόματι Tawakoni, η οποία είναι και εθνικό πάρκο. Εκεί βέβαια την αρχική έκπληξη ακολούθησε μια άλλη οπτική στο θέμα: Η τουριστική. Έτσι λοιπόν όταν έγινε αντιληπτό το φαινόμενο αυτό, το κεκαλυμμένο δένδρο που βλέπετε προσέλκυσε αμέσως 1275 επισκέπτες μόνο μέσα σε μία μέρα. Μάλιστα καταγράφηκαν οι απόψεις και οι οπτικές των επισκεπτών.

Μήπως πρέπει να το δούμε κάπως έτσι και στο Αιτωλικό; Βέβαια εκεί δεν υπάρχει Εθνικό Πάρκο με την έννοια της περίπτωσης του Τέξας στις ΗΠΑ. Παρόλα  αυτά το πέπλο του Αιτωλικού ήταν πολύ μεγαλύτερο, όπως και πολύ πιο όμορφος ο φόντος, το τοπίο της λιμνοθάλασσας. Όμως δεν είχε 1275 επισκέπτες μέσα σε μία μέρα…

Μήπως πρέπει οι αφορμές που μας δίνουν μερικά φαινόμενα της φύσης να βλέπουμε μερικά πράγματα μέσα από άλλες οπτικές;

Λ.Υ.

Εδώ είναι το αντίστοιχο link του άρθρου που οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το έστειλε ο κος Γ. Φαναράς, τον οποίο και ευχαριστούμε για τη διάσταση αυτή που έδωσε:

https://www.sciencedaily.com/releases/2007/09/070912145919.htm

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.