Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας οι κόντρες στην εθνική οδό

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας οι κόντρες στην εθνική οδό

Επιχείρηση της αστυνομίας για τις κόντρες στην εθνική.Διαστάσεις παίρνει ξανά στο Αγρίνιο το επικίνδυνο «σπορ».

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει ξανά το τελευταίο διάστημα στο Αγρίνιο το φαινόμενο με τις κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών στην εθνική οδό στο ύψος της πόλης του Αγρινίου. Το φαινόμενο που ουδέποτε ουσιαστικά εξέλειψε παρατηρείται με ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις αστυνομικές αρχές προβληματισμένες να επιχειρούν να το περιορίσουν.
Αυτοκίνητα( κατά προτίμηση κίτρινα και «πειραγμένα») και μηχανές λοιπόν αναμετρώνται στη εθνική οδό παράλληλα του Αγρινίου .Το βράδυ της Τρίτης όμως πριν τα μεσάνυχτα έλαβε χώρα και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας με τη συμμετοχή ανδρών της Τροχαίας, της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν για έλεγχο καθώς οι κινήσεις πέριξ της εθνικής οδού φανέρωναν πως ήταν βραδιά για το επικίνδυνο «σπορ» που δυστυχώς έχει μεγάλη… θεαματικότητα και προσελκύει και πολλούς «φιλάθλους» (ενίοτε την «πληρώνουν» για παράνομο παρκάρισμα).
Πολλές παραβάσεις βεβαιώθηκαν και τσουχτερά πρόστιμα όπως προβλέπονται από τον ΚΟΚ. Πρόστιμα που συχνά φέρνουν σε απόγνωση τους γονέις των νεαρών αλλά δεν αποθαρρύνουν τους ίδιους.Οι παραβάσεις αφορούσαν νεαρούς (κυρίως ηλικίας 15-22 ετών) κατοίκους της περιοχής του Αγρινίου αν και εκτιμάται πως κατά διαστήματα συμμετέχουν και άτομα από άλλες περιοχές.
Παρά τους κατά καιρούς ελέγχους το φαινόμενο πάντως δεν εξαλείφεται προκαλώντας προβληματισμό καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για συμμετέχοντες και πεζούς (πολλά είναι τα θύματα σε διάφορες περιοχές της χώρας) ενώ και η Αστυνομία δεν μπαίνει στη διαδικασία καταδίωξης καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο κίνδυνος δυστυχήματος είναι εξαιρετικά πιθανός.
Οι κόντρες προβληματίζουν και τους κατοίκους της περιοχής από την αερογέφυρα έως τον κόμβο του Σταδίου με πολλούς από αυτούς να απευθύνονται τακτικά στις αστυνομικές αρχές.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.