Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Στον ΧΥΤΑ Παλαίρου τα σκουπίδια της Λευκάδας

H Δημοτική Αρχή Λευκάδα ανακοίνωσε την συμφωνία με το ΦΟΔΣΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας (Γ.ΕΝ.) Αιτωλοακαρνανίας για τη μεταφορά των απορριμμάτων – για ένα χρόνο – δεματοποιημένων και χύδην (χύμα) και με κατ’ αρχήν ποσότητα 12.000 τόνων, στο Χ.Υ.Τ.Υ. Παλαίρου.

Όπως ανέφερε σε χθεσινή του έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος  Χαράλαμπος Καλός αυτή είναι μια πρώτη απόφαση (θα ακολουθήσουν κι άλλες) που αφορούν το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση  της ήδη δημοπρατημένης, Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων & Κομποστοποίησης (ΜΟ.Π.Α.Κ.) στη Λευκάδα.Έκανε λόγο για μεταφορά των απορριμμάτων στον πλησιέστερο αδειοδοτημένο χώρο, ( ΧΥΤΑ Παλαίρου ) με το μικρότερο δυνατό κόστος ( 32,2 ευρώ ανά τόνο συν ΦΠΑ, 40 ευρώ συνολικά) .

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η πρώτη από μία σειρά αποφάσεων που θα παρθούν για την οριστική λύση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων είναι γεγονός και η απόφαση αυτή έγκειται στην δυνατότητα που έχει ο Δήμος Λευκάδας να μεταφέρει 12.000 τόνους απορριμμάτων, σε αδειοδοτημένο χώρο, τον ΧΥΤΑ Παλαίρου, με αντίτιμο 40 ευρώ τον τόνο. Μία Οδύσσεια έφτασε στο τέλος της, γνωρίζοντας την πολύ μεγάλη ευθύνη την οποία φέρναμε και συνεχίζουμε να φέρνουμε ως δημοτική αρχή, αλλά θέλοντας να φανούμε και συνεπής σε μία υπόσχεση την οποία είχαμε δώσει στον μαθητικό, κυρίως, κόσμο της Λευκάδας και όχι μόνο, αλλά κυρίως στα παιδιά τα οποία επέδειξαν μία αξιοζήλευτη ωριμότητα. Καταβάλαμε μία σημαντική προσπάθεια έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό, να μπορέσουμε να πετύχουμε την βέλτιστη λύση.Τονίζω τη λέξη βέλτιστη γιατί είναι πραγματικά η βέλτιστη δυνατή λύση», δήλωσε ο κ. Καλός

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο δήμαρχος Λευκάδας ευχαρίστησε συγκεκριμένους ανθρώπους. Ξεκίνησε από τους συναδέλφους, όπως είπε, αυτοδιοικητικούς του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και δήμο Ξηρομέρου τους οποίους και ανέφερε ονομαστικά.

Επίσης τον γενικό γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκο ο οποίος το τελευταίο τρίμηνο επέδειξε μεγάλη διάθεση επίλυσης του προβλήματος όπως επίσης και τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση  Καββαδά.

Για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Πάλαιρο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Θοδωρής Σολδάτος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο fb:

“Αυτή την ώρα ο δήμαρχος Λευκάδας ανακοινώνει τη μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων της Λευκάδας, στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.
Χρειάστηκαν 4,5 μήνες διακυβερνήσεως Ν.Δ. και 3 μήνες νέας δημοτικής αρχής, για να υπάρξουν οι απαραίτητες συνεργασίες και να λυθεί ένα θέμα που δεν αντιμετωπίστηκε για 5 ολόκληρα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχης δημοτικής εξουσίας.Η Λευκάδα όμως την πλήρωσε. Εύχομαι μόνο στον τομέα του τουρισμού. Ο εφιάλτης των εκλυόμενων αερίων θα μας συνοδεύει για χρόνια”.

lefkadapress.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αιτωλοακαρνάν

    Περαιτέρω, ο κύριος Δήμαρχος και εν γένει η Δημοτική Αρχή, τι έχουν να πουν για το έγκλημα στα Ακαρνανικά και τις “ομορφιές” που ετοιμάζονται στη οροσειρά τού Σέρεκα; Θα υπάρξει ενδεχομένως …αναβάθμιση τού τουριστικού προϊόντος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.