Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Στον Ορεινό Βάλτο τον ξέρουν τον Στυλιανίδη

Στον Ορεινό Βάλτο τον ξέρουν τον Στυλιανίδη

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει Υπουργός Πολιτικής Προστασίας σε μια απόφαση έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κύπριος πρώην Επίτροπος ,στην ΕΕ στην Κομισιόν Γιούνκερ από το 2014 ως το 2019, είναι πολύπειρος στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας αλλά δεν είναι ευρέως γνωστός στην Ελλάδα.

Σε μια ορεινή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας ωστόσο τον ξέρουν καλά. Ο λόγος για τον Βάλτο όπου ο Στυλιανίδης βρέθηκε πριν τρία χρόνια.

Είχε το 2018 περιοδεύσει στην Κοιλάδα του Αχελώου παρουσιάζοντας το RescEU, το ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σε ημερίδα στο Περδικάκι.

Μετά την ημερίδα ο τότε Επίτροπος συνοδευόμενος από ευρωβουλευτές πραγματοποίησαν περιοδεία στα πολιτιστικά μνημεία της Κοιλάδας του Αχελώου και επίσκεψη σε μικρά έργα της περιοχής που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισκέφτηκαν το υδροηλεκτρικό έργο της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή καθώς και τα έργα που έχουν ξεκινήσει για την αποκατάσταση του γεφυριού του Αυλακίου μετά την εγκατάσταση εργολάβου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο τέλος, φορείς και φιλόξενοι κάτοικοι της περιοχής υποδέχτηκαν τους καλεσμένους στην πλατεία του χωριού Αυλάκι και τους προσέφεραν παραδοσιακά προϊόντα της Κοιλάδας του Αχελώου για να γνωρίσουν τις γεύσεις τους που με την ιδιαίτερη ταυτότητα και την εξαιρετική ποιότητά τους εντοπίζουν και αναδεικνύουν τις παραδόσεις, την τοπική τεχνογνωσία και την ιστορία του τόπου.

stilanidis_koilada axeloou (6)
stilanidis_koilada axeloou (2)
perdikaki-stilianidis
ο Επίτροπος και οι ευρωβουλευτές επισκέφτηκαν τη γέφυρα Αυλακίου-Καταφυλλίου, ένα από τα θαυμάσια πολιτιστικά μνημεία της Κοιλάδας του Αχελώου

Δοκιμάζοντας τσίπουρο στο Περδικάκι

aulaki

Ο Περιφερειάρχης Απ.Κατσιφάρας απουσιάζε στην Εσθονία. Παρούσα η αντιπρειφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αιτωλός

    Ναι σίγουρα, από τότε που είπε το μεγάλο ΝΑΙ στο σχέδιο του Ανάν για το Κυπριακό, κόντρα στον αξιομνημόνευτο Τάσο Παπαδόπουλο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον ίδιο τον Κυπριακό λαό με το ποοστό 75,83% που είπαν ΟΧΙ…
    Λογικό ήταν ως νενέκο να τον διαλέξει για το νέο του αξίωμα ο έτερος δοσίλογος πρωθυπουργός των Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.