Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Χατζηδάκης: Στα όριά του το δίκτυο ρεύματος στη χώρα

Χατζηδάκης: Στα όριά του το δίκτυο ρεύματος στη χώρα

«Καμπανάκι» για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα χτύπησε ο Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή και τα μεγάλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική έπειτα από τη φονική κακοκαιρία με τους 7 νεκρούς.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά για το σύστημα ηλεκτροδότησης στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα «Για να μην κρυβόμαστε. Το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα είναι στα όρια του. Για να έχουμε μπλακ άουτ, κάποιος λόγος υπάρχει.

Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε, δεν θέλω όμως και να τρομάξω τον κόσμο. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια συνολικά στη χώρα έτσι ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα. Τη Δευτέρα είχαμε πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας.

Προχθές είχαμε στο Λασίθι. Ποικιλοτρόπως το σύστημα της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα έχει παραμεληθεί. Είναι στα όρια του. Δεν είναι μόνο το γνωστό οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΗ που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Φυσικά είναι και αυτό και είναι κομβικό. Είναι και μια σειρά και από άλλα προβλήματα. Έχουμε ένα συνολικό και οριζόντιο πρόβλημα.

Δεν είναι ευχάριστη η κατάσταση. Λόγω της αυξημένης ζήτησης το καλοκαίρι υπάρχουν θέματα. Πχ δεν έχει προχωρήσει η σύνδεση με καλώδιο της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη με μεγάλο κόστος».

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.