Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

«Στράγγιξε» αλλά παραμένει πανέμορφη η Ευηνολίμνη

evinolimni Η παρατεταμένη ξηρασία πολλών μηνών είχε σαν αποτέλεσμα η στάθμη του νερού και στην Ευηνολίμνη να πέσει χαμηλά. Στην κυριολεξία η αχόρταγη Αθήνα καταβρόχθισε πολλά εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό χωρίς αυτά να αναπληρωθούν από τις βροχές του Φθινοπώρου αφού και ο Οκτώβριος ήταν από τους πιο άνυδρους των τελευταίων ετών. Η στάθμη του νερού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχει πέσει τόσο χαμηλά ώστε να ξεχωρίζει το «νησάκι «.
Γενικότερα πάντως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου του 2017 στους ταμιευτήρες της  βρίσκονταν μόλις 879.222.000 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, την ώρα που την ίδια περίοδο πέρυσι, στους ταμιευτήρες βρισκόταν 1.027.382.000 κυβικά μέτρα!>>
Παρόλα αυτά το τοπίο της Ευηνολίμνης είναι υπέροχο και πολλοί είναι οι επισκέπτες που απολαμβάνουν τα μοναδικά χρώματα του Φθινοπώρου , ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.
Τίθεται ωστόσο εκ νέου επιτακτικά το μόνιμο αίτημα των κατοίκων για αντισταθμιστικά οφέλη από την πολιτεία για την εκτροπή του Ευήνου ποταμού.

e-nafpaktia.gr

 

Φωτογραφία της Κανάκη Μαρία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.