Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

«Είναι τα πιο “στριμωγμένα” Χριστούγεννα», ακούν παντού τα κυβερνητικά στελέχη

«Είναι τα πιο “στριμωγμένα” Χριστούγεννα», ακούν παντού τα κυβερνητικά στελέχη

Μετά τις δηλώσεις Βορίδη για το θέμα του Αχελώου και την επίσκεψη στη Μεσοχώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη εκείνοι που νιώθουν πιο άβολα είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Όχι γιατί κλαίνε άπαντες για το ενδεχόμενο ξαναζεστάματος της εκτροπής. Οι πολλοί θα σου πουν (πλην «πράσινων», πολιτικά οικολόγων, κινηματικών αριστερών ή/και όσων νιώθουν έτσι) «άσε να γίνει και τίποτε με τον Αχελώο, εδώ χαμένο πάει έτσι κι αλλιώς, στη θάλασσα χύνεται».

Όμως αφορά σε άλλο ένα επεισόδιο στην μακρά ιστορία με τα κακά νέα που έχουν «φάει» τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη που τρέχουν να μπαλώσουν άσχημες ειδήσεις. Ο(όχι και πολύ σχετικός) κόσμος βλέπει ένα θέμα που το έχει πολεμήσει η τοπική κοινωνία να απελευθερώνεται από τη ΝΔ. Ας δει κανείς με πόση ανακούφιση αντιμετώπισαν τα νέα στο Μεσολόγγι σχετικά με το στρατόπεδο για να καταλάβει τι σημαίνει ανακούφιση για τα εκεί νεοδημοκρατικά στελέχη.

Ειδικά για το Αγρίνιο, όμως, που είναι και η μεγάλη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, όπως και για την Περιφέρεια, δεν ήταν ένα δεν ήταν δύο τα μαντάτα: μεταναστευτικό; Ακόμη ανοιχτό με τον Άγριλο να περιμένει. Τριτοβάθμια εκπαίδευση; Να μην τα ξαναλέμε, ο γνωστός κυκεώνας.

Κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο; Δεν υπάρχει κάτι. Νέα από την τοπική γκρίνια για την αγορά σε συνδυασμό πάντα με το κουτσουρεμένο μέρισμα(ανεξάρτητα αν φταίει για αυτό ο αριβισμός των προηγούμενων που έδιναν προεκλογικά μερίσματα τον Μάιο); Στην ημερήσια διάταξη.

Η αγορά λέει πως είναι κάτω ίσως και περισσότερο από 30%. Και μπορεί αυτό το 30% στα χρόνια της κρίσης να είναι κάτι σαν αγαπημένη συνήθεια αλλά φέτος είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για τα πιο στριμωγμένα, απλήρωτα, μη …επιδοματικά Χριστούγεννα.

Σίγουρα φταίει η νοοτροπία μιας ολόκληρης χώρας που περιμένει να ζήσει από ένα 500ρικο ελεημοσύνης από λεφτά που έχουν κρατηθεί καταχρηστικά από φόρους. Πρωτίστως είναι οικονομική και διαχρονική πολιτική αποτυχία μοντέλων αναδιανομής πλούτου που έχουν ξεπεραστεί.

Τα στελέχη της ΝΔ όμως τρώνε την γκρίνια γιατί ούτε ιδεολογικές απαντήσεις έχουν αλλά και γιατί ούτε τα ίδια πίστευαν ότι θα βγει η καινούργια κυβέρνηση και θα γινόταν παρέλαση από πόρους και έργα στα υπουργεία…

Γ. Συμψηρής

*Φωτογραφία αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Χριστουγεννιάτικος Εκδικητής

    Ο μόνος που έχω ακούσει με τέτοια διάθεση προς την εκτροπή του Αχελώου είναι ο συντάκτης του άρθρου.

  2. Ανώνυμος

    ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ΄΄ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ΄΄ΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΑΝΤΑΜΑ !!!!!!!!! ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΄΄ΤΙΜΙΑ΄΄ΚΟΜΜΑΤΑ !!!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.