Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Στρώματα ύπνου: Πώς θα ξέρω αν χρειάζομαι σκληρό ή μαλακό στρώμα;

Στρώματα ύπνου: Πώς θα ξέρω αν χρειάζομαι σκληρό ή μαλακό στρώμα;

Τα στρώματα ύπνου διατίθενται σε διάφορα επίπεδα άνεσης και μεγέθους ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Από ένα σκληρό, σταθερό στρώμα ιδανικό για ανθρώπους με μεγάλο σωματικό βάρος μέχρι ένα μαλακό στρώμα, μέσα στο οποίο βουλιάζουμε, η επιλογή ανήκει στον καθένα με βάση το πώς προτιμάει να κοιμάται και τι απαιτήσεις έχει το σώμα του.

Ένα από τα κλειδιά για την εύρεση του κατάλληλου στρώματος είναι να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε ένα σκληρό ή μαλακό στρώμα.

Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε, για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Άνεση ή υποστήριξη;

Όλα τα στρώματα ύπνου παρέχουν κάποιον βαθμό άνεσης και υποστήριξης, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο. Τα σκληρά στρώματα επικεντρώνονται κυρίως στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης, ενώ τα μαλακά στην άνεση και την αίσθηση χαλάρωσης.

Ένας συχνός μύθος είναι ότι μόνο τα σκληρά στρώματα παρέχουν επαρκή στήριξη για ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Τα σωστά επίπεδα στήριξης και άνεσης εξαρτώνται από τις ατομικές σας ανάγκες του καθενός στον ύπνο, καθώς και από τη σωματική του διάπλαση.

Για παράδειγμα, ένα άτομο με μεγάλο σωματικό βάρος που συνηθίζει να κοιμάται ανάσκελα θα χρειάζεται ένα πιο σκληρό στρώμα, για να παραμείνει η σπονδυλική του στήλη σταθερή. Από την άλλη, ένα πολύ ελαφρύ άτομο που κοιμάται στο πλάι μπορεί να συνδυάσει τη μέγιστη άνεση και στήριξη με ένα μαλακό στρώμα.

Συνεπώς, το ζητούμενο είναι να προσέξετε αν η σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμίζεται σωστά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης είναι το κλειδί για έναν καλό ύπνο

Όταν η σπονδυλική μας στήλη βρίσκεται στη φυσική της θέση, ο λαιμός, η μέση και το κάτω μέρος της πλάτης ευθυγραμμίζονται. Αυτό σημαίνει ότι οι πνεύμονές σας είναι σε θέση να προσλαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζοντας τους πόνους των αρθρώσεων και των μυών.

Αντίθετα, η κακή ευθυγράμμιση κατά τη διάρκεια του ύπνου εμποδίζει το σώμα να χαλαρώσει, με αποτέλεσμα ο ύπνος που κάνετε να είναι κακός και να μην σας ξεκουράζει. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον καλύτερο ύπνο σας κάθε βράδυ, η επιλογή ενός στρώματος που δεν είναι πολύ σταθερό ή πολύ απαλό για το προσωπικό σας στυλ ύπνου είναι το κλειδί.

Όταν το στρώμα είναι επαρκώς σταθερό, τα οστά αναγκάζονται να στηρίξουν το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό επιτρέπει στους μυς σας να χαλαρώσουν, βελτιώνοντας την κυκλοφορία σε όλο το σώμα. Επιπλέον, το κάτω μέρος της πλάτης δεν βυθίζεται, κάτι το οποίο θα προκαλούσε πόνο στην πλάτη το επόμενο πρωί.

Συνεπώς, όταν ξαπλώνετε σε ένα στρώμα, θα πρέπει να προσέχετε αν η σπονδυλική στήλη είναι ευθυγραμμισμένη. Το πόσο σκληρό ή μαλακό είναι το στρώμα, αποτελεί ένα ζήτημα τεχνικό, το οποίο δεν χρειάζεται να σας απασχολεί. Το θέμα είναι να παρατηρήσετε το σώμα σας και πώς αυτό προσαρμόζεται στο στρώμα. Βρείτε το στρώμα ύπνου που ταιριάζει στις ανάγκες σας μέσα από τους ειδικούς στα στρώματα ύπνου της DeltaStrom.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.