Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Super League 1: Πρωτάθλημα με playoffs για τον τίτλο στις θέσεις 1-6

Super League 1: Πρωτάθλημα με playoffs για τον τίτλο στις θέσεις 1-6

Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ της Super League, το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20 θα περιλαμβάνει playoffs για τον τίτλο για τις θέσεις 1 ως 6 και playout για τον υποβιβασμό για τις θέσεις 7 ως 14.

Ομόφωνα την επαναφορά των playoffs, έπειτα από δυο χρόνια και τη σεζόν 2016/17, αλλά αυτή τη φορά και για την ανάδειξη πρωταθλητή αποφάσισε ο συνεταιρισμός της Super League 1, που συνεδριάζει αυτή την ώρα στα γραφεία του. Η εναλλακτική πρόταση που τελικά απορρίφθηκε ήταν αυτή του αντιπροέδρουτης ΠΑΕ ΑΕΚ και πλέον προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Μηνά Λυσάνδρου για ενδιάμεσο γύρο.

Οι ομάδες συμφώνησαν σε αυτό το πλάνο, αντί της πρότασης για ενδιάμεσο γύρο. Η διαδικασία θα αφορά τις θέσεις 1-6, δηλαδή την ανάδειξη πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Αντίστοιχα οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε διαδικασία playouts και τις θέσεις του υποβιβασμού. Υπενθυμίζεται πως το εναλλακτικό σενάριο ήταν να παίζουν playoffs οι ομάδες 1-4, σε άλλη διαδικασία οι ομάδες 5-8 για την τελευταία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και οι 9-14 για τον υποβιβασμό.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τη βαθμολογία με την οποία θα μπαίνουν οι ομάδες στις διαδικασίες, αν δηλαδή θα είναι αυτή της κανονικής διάρκειας ή θα σχηματιστεί ειδική βαθμολογία, αντίστοιχή της.

Έτσι, στον γύρο των playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνονται γνωστές και οι ομάδες που θα παίρνουν τις θέσεις για τα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Μια ομάδα εκ των έξι θα μένει με άδεια χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που στη διαδικασία των playoffs, όποτε αυτή διεξήχθη από καταβολής Α’ Εθνικής, θα συμμετέχει και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, καθώς στις περιπτώσεις που διεξήχθησαν μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έπαιζαν μόνο οι ομάδες 2-5.

Εξάλλου, μένει να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται τα playouts κι αν θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι ή αν ο πρότελευταίος θα δίνει επιπλέον αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2.

gazzetta.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.