Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών για πειθαρχικό έλεγχο Γαλούνη

sympoliteia galounis
Με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη “Συμπολιτεία Ξηρομεριτών” γνωστοποιεί πως θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου στο Δήμαρχο Ξηρομέρου Ερωτόκριτο Γαλούνη, σχετικά με την στάση του στην υπόθεση των τελών του τέως Δήμου Αλυζίας και την παραίτηση ενός εκ των δυο δικηγόρων που είχε ορίσει ο δήμος γι’ αυτή την υπόθεση.

Η ανακοίνωση:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου της Συμπολιτείας πότε θα έρθουν οι δικηγόροι, που είχαν ορισθεί από την Οικονομική Επιτροπή για την υπόθεση των τελών της Αλυζίας, να ενημερώσουν το σώμα ως όφειλαν, η απάντηση του Δημάρχου ήταν μασημένα λόγια, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται και διάφορα ηχηρά παρόμοια, τη στιγμή που είχε στα χέρια του την παραίτηση του ενός από τους δύο δικηγόρους.
Σήμερα επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη δύο επιστολών του δικηγόρου κ. Παπαθεοδώρου προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, από τις οποίες φαίνεται ότι ο δικηγόρος από τη Λευκάδα ήταν “εξαφανισμένος” με αποτέλεσμα ο κ. Παπαθεοδώρου να ζητάει την αντικατάστασή του σε πρώτη φάση το Μάιο και σε δεύτερη φάση τον Ιούλιο να παραιτείται, καθώς τρεις μήνες μετά τον ορισμό τους, όπως γράφει, δεν είχαν προβεί σε καμία νομική ενέργεια σε σχέση με την υπόθεση για την οποία είχαν διορισθεί.
Οι επιστολές αυτές, επειδή ο Δήμαρχος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, έπρεπε να κατατεθούν στην Aντιπρόεδρο κ. Σαμαρά – Κουμανδράκη της Οικονομικής Επιτροπής, που αντικαθιστά το Δήμαρχο στη θέση του Προέδρου γι αυτή και μόνο την υπόθεση.
Είναι σαφές ότι απεκρύβη η παραίτηση αυτή, για να μην ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση να μην ενημερωθούν οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου για την υπόθεση αυτή και για να κερδίσει χρόνο ο Δήμαρχος.
Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι συνεχείς κωλυσιεργίες, θυμίζουμε η ανάθεση για γνωμάτευση για την παράσταση δικηγόρων στην υπόθεση έγινε Μάιο του 2016, η γνωμάτευση παρεδόθη Νοέμβριο του 2016, και ο ορισμός δικηγόρων έγινε Μάρτιο του 2017, είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να κερδίσει περίπου ενάμιση πολύτιμο χρόνο για τον ίδιο.
Αυτή η απόκρυψη της παραίτησης του δικηγόρου συνιστά σαφέστατη παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του Δημάρχου και ασφαλώς δικαιώνει τη θέση της Συμπολιτείας για πειθαρχικό έλεγχο του Δημάρχου εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς αποδεικνύεται ότι λόγω της θέσης του μπορεί να επηρεάσει με πράξεις ή παραλείψεις την υπόθεση.
Η Συμπολιτεία θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του Δημάρχου, όπως είχε ξανακάνει και στο παρελθόν, με την ελπίδα αυτή τη φορά να εισακουστούμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.