Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και ποτών στο Αγρίνιο: Το Πανεπιστήμιο “ανοίγεται” στην κοινωνία

Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και ποτών στο Αγρίνιο: Το Πανεπιστήμιο “ανοίγεται” στην κοινωνία

5o-symposio-ena

Διπλός ο στόχος του 5ου Συμποσίου Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών που θα πραγματοποιηθεί στην παλιά Δημοτική Αγορά του Αγρινίου το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου.

Η επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια στην Περιφέρεια , είναι το αντικείμενο του Συμποσίου, που οργανώνεται από το MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων του Τμήματος ΔΕΑΠΤ του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Ίσως ο πιο σημαντικός στόχος, όπως δηλώνει στο agriniowebradio ο επικ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Προκόπης Θεοδωρίδης, είναι το “άνοιγμα” του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία αλλά και η συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
“Υπάρχουν σημαντικές τοπικές επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει στην κρίση και που έχουν περγαμηνές τόσο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό τόσο οι φοιτητές, όσο και οι πολίτες της περιοχής να μάθουν τι κάνουν επιχειρήσεις της περιοχής και τις αγορές που έχουν “κατακτήσει” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Στο διήμερο Συμπόσιο, θα παρέμβουν εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων και όχι μόνον ενώ ειδικότερα το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας για την στάση του Έλληνα καταναλωτή απέναντι στο Ελληνικό προϊόν. Με βάση αυτήν την έρευνα θα αναπτυχθεί συζήτηση στη συνέχεια.

Συνέχεια θα υπάρξει και την Κυριακή το πρωί, όπου θα γίνει συζήτηση για το περιβάλλον, την αγροδιατροφή και τον τουρισμό. Σε αυτόν τον τομέα ειδικά η Αιτωλοακαρνανία, αποτελεί ένα ακατέργαστο διαμάντι, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη.

“Υπάρχουν ευκαιρίες και ειδικά για την Αιτωλ/νία που βρίσκεται κοντά σε πηγές εξωστρέφειας, αρκεί να πάμε με σταθερά , συγκροτημένα βήματα-βήματα μάρκετινγκ. Στο Συμπόσιο αυτό θέλουμε να αναδείξουμε. Πως τοπικές επιχειρήσεις με σταθερά βήματα και επιμονή κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα όρια του νομού και της Ελλάδας”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Το διήμερο Συμπόσιο υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Υποστηρίζεται επικοινωνιακά από το το agrinionews.gr, agriniopress.gr, το agriniowebradio, το agriniotv, τον Αχελώο TV και την Reset Media.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.