Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο των Σαρακατσαναίων Βάλτου, Ξηρομέρου και Ευρυτανίας

ektypwsi1Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης εκφράζει δημοσίως ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς τον κ. Κωνσταντίνο Αλεξάκη, πρόεδρο Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου, Ξηρομέρου και Ευρυτανίας. Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο τον Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Μουτσιάνα Γεώργιο έχει ως εξής:

Καρπενήσι 15/3/2016

Κύριε Πρόεδρε

Θα ήθελα δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την πρόσκληση και τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για την εκδήλωση των Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας που έγινε στο Αγρίνιο στις 12/3/2016, όπου συμμετείχα ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα Άγραφα, γενέτειρα του «λιονταριού των Αγράφων και της Κλεφτουριάς», το Σύμβολο των Σαρακατσαναίων, τον Αντώνη Μακρυγιάννη, γνωστό ως Κατσαντώνη.
Πέρα όμως από την τέλεια οργάνωση και μαζική συμμετοχή, το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν προπαντός διδακτικό-ενημερωτικό, αφήνοντας έκπληκτους και αποζημιώνοντας με το παραπάνω όλους όσους παραβρέθηκαν σ’αυτήν.
Εξάλλου, οι Σαρακατσαναίοι, είναι πλέον γνωστό στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, για τη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης και κληρονομιάς.
Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία για να συνεχίσετε το γνήσιο, ακούραστο και βαθιά πολιτιστικό και ανθρώπινο έργο σας.

Με Μεγάλη εκτίμηση
Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.