Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Το Αγρίνιο υποδέχθηκε τους ευρωπαίους δημοσιογράφους και τίμησε τον Έλληνα Δήμαρχο των Βρυξελλών

Το Αγρίνιο υποδέχθηκε τους ευρωπαίους δημοσιογράφους και τίμησε τον Έλληνα Δήμαρχο των Βρυξελλών

 80 περίπου ευρωπαίους δημοσιογράφους υποδέχτηκε  σήμερα η πόλη του Αγρινίου καθώς φιλοξενεί το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το οποίο τελεί υπό την αιγίδα  του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιείται από το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων. Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας ως τουριστικός προορισμός.

Την αποστολή υποδέχτηκε  στη Δημοτική Αγορά ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.Λίγο αργότερα αφίχθη και το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας, ο Χρήστος Δουλκερίδης,  ο ελληνικής καταγωγής  νέος δήμαρχος του κέντρου των Βρυξελλών

Στην  υποδοχή στη Δημοτική Αγορά παρέστησαν και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας”Δημ. Ψαθας”  που με τη μουσική και τους χορούς τους εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τους ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι τους απαθανάτιζαν με τα κινητά τους. Με την παρουσία τους τίμησαν και αυτοί τον ποντιακής καταγωγής  Χρ.Δουλκερίδη.

 «Σας υποδεχόμαστε  στο κέντρο της πόλης,  σε ένα ιστορικό κτίριο του 1930 που λειτούργησε ως  Δημοτική Αγορά και αποτελούσε για δεκαετίες την καρδιά της εμπορικής ζωής της πόλης. Σήμερα είναι ένα κέντρο πολιτισμού για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Αυτό είναι και το σύγχρονο πρόσωπο του Αγρινίου. Μια πόλη που συνδυάζει το χθες και το σήμερα. Την πλούσια ιστορία και παράδοση  με το  ελπιδοφόρο μέλλον και την ποιότητα ζωής. Μια πόλη αυθεντική και ελκυστική. Ένας προορισμός με ανθρώπινο πρόσωπο.Τις επόμενες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον μας. Σήμερα θα γνωρίσετε επιχειρηματίες και παραγωγούς που με τα προϊόντα τους αναδεικνύουν τους θησαυρούς της γης μας. Προϊόντα βραβευμένα,  υψηλής διατροφικής αξίας,  που όσοι τα δοκιμάζουν εντυπωσιάζονται από την ποιότητα και την γεύση τους.

Το Αγρίνιο είναι ακόμη προορισμός και  για την πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα. Με θεατρικές παραστάσεις, που η επιτυχία τους ξεπερνά  τα όρια του Δήμου και εκθέσεις αναγνωρισμένων δημιουργών, που αποδεικνύουν  ότι   πρωταγωνιστούμε στην προβολή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Το Αγρίνιο είναι ένας πλούσιος τόπος με μια μοναδική πολυμορφία και σημαντικές προοπτικές», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Αξιοσημείωτη η συγκινητική στιγμή κατά το τέλος της ομιλίας του Χρήστου Δουλκερίδη που βούρκωσε μιλώντας για τους γονείς του οι οποίοι έδωσαν τα πάντα και δούλευαν κάτω από τη γη για να μπορέσει να γίνει αυτό που έγινε σήμερα. Επίσης ευχαρίστησε και το Βέλγιο που ,όπως ανέφερε, δεν βλέπει την καταγωγή κάθε παιδιού ξεχωριστά αλλά δίνει σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να πετύχουν. Ο κ. Δουλκερίδης συγκινημένος παρέλαβε ένα αναμνηστικό με το λογότυπο του Συλλόγου Ποντίων  και γεύτηκε τα  ποντιακά εδέσματα τα οποία προσέφεραν τα μέλη του συλλόγου.

Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι  ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις που λειτουργούν στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς  και είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν παραγωγούς και επιχειρηματίες της πόλης.

Στη συνέχεια της βραδιάς, στο Emileon,   η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά θα παραθέσει δείπνο παρουσία και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Στην ομιλία της θα αναφερθεί στα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας (ιαματικός, εκκλησιαστικός τουρισμός, αρχαία θεατρα, τοπικά προϊόντα, ακτογραμμές σε Ιόνιο, Αμβρακικό και Πατραϊκό κόλπο).

Την Παρασκευή 30/11 στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Συνεδρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας .Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν – ξεναγηθούν στην πόλη του Αγρινίου στην λίμνη Τριχωνίδα. Το Σάββατο θα επισκεφθούν το Μεσολόγγι και θα ξεναγηθούν στο σπίτι του Λόρδου Βύρωνα ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβούν στην Βόνιτσα. Την Κυριακή θα υπάρξει επίσκεψη στην Ναύπακτο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.