Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Συγκεκριμένες απαντήσεις από Σπίρτζη ζητά το τοπικό ΤΕΕ για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Συγκεκριμένες απαντήσεις από Σπίρτζη ζητά το τοπικό ΤΕΕ για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό
O Στ.Μπλέτσας
O Στ.Μπλέτσας

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Στυλιανός Μπλέτσας, κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής , απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη με θέμα την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.
Υπογραμμίζει πως πρόκειται για πάγιο αίτημα των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας της πόλης ωστόσο το ουσιαστικό είναι πως καλείται ο υπουργός να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, για τον προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα.
Ο κ. Μπλέτσας υπογραμμίζει πως «η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει δυστυχώς, ότι, όταν ολοκληρώνονται τα μεγάλα έργα, τα συνοδά παραπέμπονται στις καλένδες».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Κάθετη Σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό»
Αξιότιμε Υπουργέ, αγαπητέ Συνάδελφε,
όπως γνωρίζετε, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας της πόλης.
Το Τ.Ε.Ε. – Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχει στοιχειοθετήσει την αναγκαιότητα κατασκευής της ήδη από το 2009, με βάση το πόρισμα σχετικής ομάδας εργασίας του, όπου αποδεικνύεται, ότι αποτελεί τη βέλτιστη λύση, διότι διέρχεται από περιοχή οριζοντιογραφικά επίπεδη, αδόμητη και με γεωργική χρήση, ενώ παράλληλα απαιτούνται μικρής αξίας και έκτασης απαλλοτριώσεις.
Ταυτόχρονα, στην πόλη του Αγρινίου δίδεται το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην Ιόνια Οδό, της ασφάλειας και της προσβασιμότητας στα ΒΙΟΠΑ, που προβλέπονται στο Γ.Π.Σ. Αγρινίου. Πρόκειται επίσης για την άμεση σύνδεση του Αγρινίου με το λιμάνι του Πλατυγιαλιού και βεβαίως αποτελεί τμήμα της σύνδεσης του Δυτικού με τον Ανατολικό Άξονα και τον Ε65 (Πλατυγιάλι – Ιόνιος – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία).
Κύριε Υπουργέ,
επειδή, όπως έχετε αναφερθεί με δηλώσεις σας στον Τύπο, η κάθετη σύνδεση είναι ένα από τα συνοδά έργα, που πρέπει να υλοποιηθούν στο Αγρίνιο, με τη μέχρι όμως σήμερα εμπειρία να έχει δείξει δυστυχώς, ότι, όταν ολοκληρώνονται τα μεγάλα έργα, τα συνοδά παραπέμπονται στις καλένδες, παρακαλώ όπως μας γνωρίσετε:
1. Τον προγραμματισμό του Υπουργείου σας για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.
2. Τις ενέργειες, που προτίθεστε να κάνετε προς την κατεύθυνση αυτή.
3. Τον τρόπο χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου.
4. Το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών.

Με εκτίμηση,
για την Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Ο Πρόεδρος Μπλέτσας Στυλιανός

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. BM

  Επιστολή στο Υπ.Παιδείας για τη μετονομασία του ΔΠΦΠ σε Μηχανικών περιβάλλοντος στείλατε;

 2. Look

  Θα στείλει και αυτός μία επιστολή που θα απαντά γενικά και αόριστα ????? Εεεεε και ????? Εδώ ακόμη και σήμερα ο τότε δήμαρχος λέει ότι καλός πέρασε τόσο μακριά ο δρόμος?

 3. Αιτωλος

  1. Θετικη κινηση απο ΤΕΕ ( με καθυστερηση , ειναι αληθεια )

  2. Να ερθει το – βασικο – θεμα του απολεισμου της πολης , απο την = αμεση κ ασφαλη = προσβαση στην ιονια, στο Δημοτικο συμβουλιο.

  3. Ν ακουσουμε= κ να δουμε = κ τις θεσεις – οχι μονο των φορεων της πολης – που ειναι θετικες- αλλα κ των πολιτικων σχηματισμων, συμφωνουν ναι η οχι , η τι προτεινουν?

  4. Αλλο πραξη κ αλλο θεωριες κ λογια = Υπουργειο- Περιφερεια κ Δημος , να ξεκινησουν σε συνενοηση να γινει το αυτονοητ勤
  ΑΜΕΣΗ Κ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ** NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟς Κ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
  ΤΗς ΠΟΛΗς ΜΑς !!!!! ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΜΟ ΤΗς ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑς Κ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ …………………..

 4. PANE-6

  ΕΔΩ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!! ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ!!! ΤΡΟΜΕΡΟ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.