Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μεσολογγίου για τις μονάδες βιορευστών στο Ευηνοχώρι

limnothallaza dimarxeio
Την Πέμπτη (10 Αυγούστου 2017) μετά την συζήτηση της προηγούμενης ημέρας στο Ευηνοχώρι, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο Μεσολογγίου. Σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου με την κατασκευή των μονάδων καύσης βιορευστών, όπως γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους οι πολίτες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία “Λιμνοθάλλαζα”.

Όπως αναφέρουν, ανάρτησαν πανό και ζήτησαν να μιλήσουν με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ. Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Λόγω απουσιών, μίλησαν με τον αντιδήμαρχο κ. Καρβέλη και κατέθεσαν υπογεγραμμένο υπόμνημα. Με το υπόμνημα αυτό ζητούν αρχικά να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί αρνητική απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου. Επίσης, ζητούν να τεθεί εκ νέου το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί ο δήμος.

Συνεχίζοντας τονίζουν ότι ο δήμος έχει πάρει αρνητική απόφαση από τον Μάρτιο για το θέμα, παρόλα αυτά ελάχιστα έχει κάνει μέχρι ώρας, ενώ το θέμα συνεχίζει να «τρέχει» και τα εργοστάσια κατασκευάζονται κανονικά, παρά τις αντιδράσεις.

Ζητούν επίσης να οριστεί μια συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς αυτή είναι υπεύθυνη για τις αδειοδοτήσεις των συγκεκριμένων μονάδων. Οι μονάδες αυτές έχουν αδειοδοτηθεί ουσιαστικά δια της πλαγίας οδού, όπως υποστηρίζουν, με πάρα πολλές παραλείψεις σε περιβαλλοντικά ζητήματα, χωρίς τις απαραίτητες εκ του νόμου εναλλακτικές τοποθεσίες, ενώ σε κάποια σημεία οι μελέτες είναι φανερά πρόχειρες, καθώς αναφέρονται σε άλλες περιοχές από αυτές που θα δημιουργηθούν. Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι μονάδες αυτές αδειοδοτήθηκαν ως μονάδες καύσης βιομάζας και στην συνέχεια, μέσω αλλεπάλληλων μεταβολών, μετατράπηκαν σε μονάδες καύσης βιορευστών σε μια αγροτική και προστατευόμενη περιοχή, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος για να φτιαχτούν ειδικά εκεί.

Τονίζουν ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για ολόκληρη την περιοχή, καθώς τίθενται ζητήματα μόλυνσης αλλά και καταστροφής στην οικονομία της περιοχής. Πρόθεση τους είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην κατασκευαστούν αυτές οι μονάδες, καθώς μαθαίνουν ότι ετοιμάζονται και άλλες με παρόμοιο τρόπο στην περιοχή.

Καταλήγοντας η ανακοίνωσή τους αναφέρει: “Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε την περιοχή μας από ενέργειες που κανένα απολύτως όφελος δεν θα έχουν για το περιβάλλον, την οικονομία και τις ζωές των κατοίκων”.

Περισσότερα για το θέμα της καύσης βιορευστών στον κάμπο:

facebook.com/limnothallaza
limnothallaza.wordpress.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.