Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο κέντρο του Αγρινίου (φωτό)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο κέντρο του Αγρινίου (φωτό)

3
Έλαβε χώρα σήμερα στο Αγρίνιο, στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, Π.Σ. Δικηγόρων).
Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Γιώργος Δημητρουλής, ο οποίος εκτός από τα προβλήματα των συνταξιούχων, αναφέρθηκε και σε αυτά του «ιμπεριαλιστικού πολέμου» (πυρηνικά στο Άραξο κτλ), αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους σημερινούς μισθούς «πείνας» όπως τους χαρακτήρισε. «Oι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς που μειώνει περαιτέρω τις συντάξεις τους», ανέφερε.
Έπειτα το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής της σημερινής συγκέντρωσης και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλη Κατσιγιάννη, την πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων Τασία Μαργάρα, τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμφιλοχίας Δημήτρη Αρσένη, από τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Αιτ/νίας Κώστα Κουκόπουλο και από τον οργανωτικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας Παναγιώτη Πάλμο.
2Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, το σωματείο ένωση οικοδόμων στα συναφή επαγγέλματα νομού Αιτ/νίας, , το σωματείο χειριστών Αιτ/νίας, ο σύλλογος συνταξιούχων εμπόρων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Αιτ/νίας,το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου «η Ένωση», το σωματείο οδικών μεταφορών νομού Αιτ/νίας, το σωματείο ΟΑΕΕ Λευκάδας και ο σύλλογος για την προστασία του περιβάλλοντος Νιοχωρίου.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζοντας σε πλήρη εφαρμογή όλο το αντεργατικό πλαίσιο των δυο πρώτων μνημονίων και διευρύνοντάς το με το 3ο μνημόνιο, έχει εξαπολύσει ανελέητη επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των συνταξιούχων και συνολικά στην εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα. Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε είναι ο δρόμος του αγώνα, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία – συλλόγους, δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία εργατών – μικροαγροτών – ΕΒΕ. Δεν είναι ανίκητοι, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε» ανέφερε το ψήφισμα που της συγκέντρωσης που διαβάστηκε στο τέλος το ψήφισμα.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης όπου κατάληξε στα γραφεία του ΕΦΚΑ όπου και παραδόθηκε το ψήφισμα, ενώ κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω απ τα γραφεία.

1

1

1
1 11
21 2 3
4
5 61 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.