Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Συγκέντρωση στο Αγρίνιο στα πλαίσια της πανοικοδομικής απεργίας

Συγκέντρωση στο Αγρίνιο στα πλαίσια της πανοικοδομικής απεργίας

Με πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η συγκέντρωση του Αγρινίου στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής απεργίας.
Κεντρικός ομιλητής το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Οικοδόμων Ελλάδος Μ. Κατσιγιάννης ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ντουντούμης.
Οι οικοδόμοι διεκδικούν υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου- Βρούτση που ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων (κατώτερος μισθός 751 € ), αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και « όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν καταντήσει τις συντάξεις και τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων φιλοδωρήματα».
Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του σωματείου Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α. Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου στήριξε την κινητοποίηση « των συναδέλφων οικοδόμων για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων», ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανεργία .Στη συγκέντρωση εξάλλου διαβάστηκε η καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για “κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε ανήμερα της απεργίας στην Αθήνα και την παραμονή στη Θεσσαλονίκη”.
«Με την συμμετοχή μας αντιδρούμε στην συνεχόμενη αντιλαϊκή πολιτική, παλεύουμε για την ανατροπή της, διεκδικούμε το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πιστή στα αφεντικά της ΕΕ, Αμερικάνους, ελληνικό κεφάλαιο, εφαρμόζει στην τετραετή θητεία της την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή, αντεργατική, πολιτική εξόντωση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στα χρόνια της διακυβέρνησής της έχει εφαρμόσει τα πιο σκληρά μέτρα, με νέο μνημόνιο, αξιολογήσεις κτλ.», αναφέρουν οι Οικοδόμοι.
Σύμφωνα με την Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας από το πρωί ομάδες περιφρούρησης πήγαν στους χώρους δουλειάς όπου ,σχεδόν, η συμμετοχή ήταν καθολική στην πόλη .


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.