Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

«Πείτε στα παιδιά σας να έχουν ευγένεια στα παιδιά με παχυσαρκία»: Συγκινεί ο ιερέας από την Κατούνα που έχασε την κόρη του

«Πείτε στα παιδιά σας να έχουν ευγένεια στα παιδιά με παχυσαρκία»: Συγκινεί ο ιερέας από την Κατούνα που έχασε την κόρη του

H Kατούνα αλλά και ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία είναι συγκλονισμένες απο την τραγωδία που σημάδεψε την οικογένεια του ιερέα Βησσαρίωνα Καντούνη.Πενθεί και η Θεσσαλονίκη όπου η οικογένεια διαβιεί τα τελευταία χρόνια καθώς ο π. Βησσαρίων είναι εφημέριος στην Επανωμή.

H 14χρονη κόρη του π. Βησσαρίωνα, Γεωργία, έφυγε απο τη ζωή άδικα λίγες ημέρες αφότου υπεβλήθη σε επέμβαση για  τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου.

Ο τραγικός πατέρας κάνει λόγο για ιατρικό λάθος.

Πριν λίγο μάλιστα βρήκε το κουράγιο για να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους γονείς μέσω του facebook.

Τους ζητά να μεταφέρουν στα παιδιά τους να έχουν ευγένεια για τα παιδιά με παχυσαρκία. «Από εκεί ξεκινάνε άλλα πράγματα», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο του πονεμένου ιερέα: 

Η διήγηση του για την περιπέτεια της κόρης του:  «Πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε…»

Περιγράφει ο π. Βησσαρίων την τραγική υπόθεση ως εξής στο politispress.gr:

«Ποιος το περίμενε, πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε, 14 χρονών. Ήταν παχύσαρκο, όπως κι άλλα παιδιά. Είδαμε ότι δυσκολεύεται, κοριτσάκι κιόλας στην εφηβεία, λέμε Γωγώ μου να κάνουμε μία επέμβαση. Μου λέει “ναι μπαμπά μου να κάνουμε κάτι να μην πονάει πολύ”. Το πιο εύκολο σε αποθεραπεία είναι ο γαστρικός δακτύλιος.  

Βρήκαμε έναν γιατρό, καλόν μας τον είπανε, καλός είναι ο άνθρωπος. Εξέτασε το παιδί μας, το ζύγισε το παιδί μας το μέτρησε. Τον ρωτήσαμε αν είναι επικίνδυνο, όχι μας είπε. Θα πίνει μία εβδομάδα υγρά, σούπες και θα επιστρέψει στις δραστηριότητές της. Μετά από μία εβδομάδα είπε θα έκανε γυμναστική. Μετά από δύο μέρες το πήραμε το παιδάκι μας στο σπίτι, ούτε αντιβίωση του έδωσε, μόνο παυσίπονα αναβράζοντα μας είπε να του δίνουμε. Και είχε κάνει το παιδάκι μας διάτρηση στομάχου εκεί που μπήκε το δαχτυλίδι. Πώς λέγεται αυτό; Ιατρικό λάθος. Κι αν ο γιατρός δεν ήθελε να σκοτώσει, που δεν ήθελε να σκοτώσει, το σκότωσε το παιδί μας αυτό το λάθος. Και εμείς τώρα είμαστε με τρία παιδιά, όχι με τέσσερα. Ένα αστέρι.. 

Με χαρά μου έλεγε “μπαμπά θα μπω στο χειρουργείο να δω πως είναι, δε θα φοβηθώ γιατί εγώ θέλω αν διαβάσω να πάω στα παραϊατρικά να βοηθάω κόσμο, μπαμπά μου το ένα, μπαμπά μου το άλλο…” Είναι δύσκολο πολύ. 

Τρίτη έγινε η εγχείρηση, Τετάρτη βγήκαμε από το ιατρικό κέντρο, Παρασκευή την πήγαμε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, διότι αντιληφθήκαμε ότι έχει ταχυκαρδία. Έλιωνε μέσα, το γαστρικό υγρό είχε γεμίσει την κοιλιά, έκαιγε τα πάντα. Πήραμε το γιατρό δύο φορές, μας είπε δώστε παυσίπονο, μας καθησύχασε. 

Δεν έχω πρόβλημα με τη διοίκηση και το νοσοκομείο, το πρόβλημά μου είναι ο γιατρός, ο οποίος δεν πρέπει να ξαναχειρουργήσει, να ακουμπήσει άνθρωπο. 

Στο ίδιο νοσοκομείο το πήγαμε το παιδί, του έκαναν ανάταξη, το ανέλαβε ένας καταπληκτικός γιατρός που μας προειδοποίησε ότι έχει γίνει ζημιά και πρέπει να είμαστε δυνατοί. Αντί να είμαι στην Εκκλησιά μου, της Πεντηκοστής, θρηνώ στο σπίτι μου. Αχ αδελφέ μου τι να σου πω…» .

Η εξόδιος ακολουθία της αδικοχαμένης Γεωργίας θα τελεσθεί την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στις 4 μ.μ στον ιερό ναό Κοιμήσεως Επανομής Θεσσαλονίκης .

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.