Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό της Φώφης Γεννηματά

Συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό της Φώφης Γεννηματά

Τα λόγια των ανθρώπων που καρτερικά περιμένουν έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να πουν το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά είναι ενδεικτικά της συγκίνησης που υπάρχει από νωρίς το πρωί.

Απλός κόσμος που ενδεχομένως να μην την είχαν δει ποτέ από κοντά, άνθρωποι απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, σύντροφοι από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ, αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο, είναι όλοι παρόντες για να αποχαιρετήσουν πρωτίστως τη γυναίκα και μαχήτρια και στη συνέχεια την πολιτικό.

Παρούσα, σύσσωμη, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ με μέλη της μάλιστα να βρίσκονται πάντα δίπλα στο φέρετρο ως παραστάτες. Άλλωστε αυτό είναι καλυμμένο πέρα από την ελληνική σημαία και με εκείνες των δύο κομμάτων που τη σημάδεψαν. Του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ που εκείνη οραματίστηκε και ηγήθηκε από τη δημιουργία του. Στον χώρο βρίσκονται και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης όπως και πολιτικοί απ’ όλο το φάσμα.

Στην κηδεία που άρχισε στις 14:00 θα εκφωνηθούν οι επικήδειοι και, όπως έγινε γνωστό από πλευράς οικογένειας, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος. Παράλληλα τρεις θεσμικοί εκπρόσωποι θα εκφωνήσουν επικήδειο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Εν συνεχεία η σορός της θα μεταφερθεί πεζή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και θα την ακολουθήσει πομπή που θα την οδηγήσει στην τελευταία της κατοικία, στον οικογενειακό τάφο δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

Το «αντίο» του ΚΙΝΑΛ

«Για πάντα στις καρδιές μας» είναι το κεντρικό μήνυμα που στέλνουν οι σύντροφοί της στην πρόεδρου ΚΙΝΑΛ με ένα συγκινητικό βίντεο με αποσπάσματα από την πολιτική της σταδιοδρομία. Παράλληλα επικαλούνται και μια δική της φράση για το πολιτικό αποτύπωμα που άφησε όλα αυτά τα χρόνια. «Θα ήθελα να θυμούνται αυτά που έχω κάνει. Να υπάρχει ο χώρος μας πιο δυνατός απ’ ό,τι τον παρέλαβα. Να μπορώ να κοιτάζω και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους Έλληνες πολίτες στα μάτια. Να κοιτάζω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και να ξέρω ότι αυτούς υπηρέτησα» είχε αναφέρει η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: reader.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.