Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Συγκινητική Πορεία Μνήμης στο Αγρίνιο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Συγκινητική Πορεία Μνήμης στο Αγρίνιο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

geg-lampadidromia (22)Πέρυσι έλαβε χώρα για πρώτη φορά και φέτος επαναλήφθηκε στο Αγρίνιο η λαμπαδηφορία που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς», τιμώντας έτσι τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας και αναπαριστώντας τις αμέτρητες πορείες προσφυγιάς.
Η εκκίνηση της πομπής έγινε στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με τους συμμετέχοντες, κρατώντας λαμπάδες και κεριά, να αποτίουν φόρο τιμής στα 353.000 θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στην κεντρική πλατεία τραγούδησαν συνοδεία ποντιακής λύρας για την «πατρίδα που έχασαν».
Η πορεία όπως και πέρυσι εντάχθηκε και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου .
Το μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, θα τελεσθεί το Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 09:30 στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από το Δήμο Αγρινίου και τους συλλόγους Ποντίων και Μικρασιατών.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις Μνήμης στο Αγρίνιο για τη Γενοκτονία των Ποντίων ΕΔΩ

geg-lampadidromia (1) geg-lampadidromia (18) geg-lampadidromia (16) geg-lampadidromia (12) geg-lampadidromia (10) geg-lampadidromia (8) geg-lampadidromia (5) geg-lampadidromia (3)

1

1 2 3

2

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. PANE-6

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.