Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Συγκινητική συμμετοχή στην ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία (φωτο)

dscn4473

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε ο αριθμός των Αγρινιωτών που προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν στην ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 8 π.μ. με προγραμματισμένη ώρα λήξης 7 το απόγευμα, ολοκληρώθηκε όμως αργότερα, αφού εκείνοι που προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν τις απογευματινές ώρες, ήταν δεκάδες και κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιείται απογευματινές ώρες στο Αγρίνιο, εκτός Γενικού Νοσοκομείου.

Η διοργάνωση ανήκε στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου με συνδιοργανωτές τη  Διεθνή Ένωση Αστυνομικών-Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου,  το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτ/νίας, το  Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, τον Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός -Περιφερειακό Τμήμα Αγρινίου, τους οποίους η πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου κα Δήμητρα Αμβράμπου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά σε δηλώσεις της.

«Ήταν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη δράση. Η ολοήμερη αιμοδοσία έγινε για πρώτη φορά, όμως η τεράστια ανταπόκριση με αναγκάζει, κατά κάποιον τρόπο, να την επαναλάβουμε. Η προσέλευση των νέων ανθρώπων τις απογευματινές ιδίως ώρες, ήταν μεγάλη. Ήταν άλλωστε αίτημα πολλών το να διοργανωθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας και τα απογεύματα», εξηγεί η κα Αβράμπου.

Παράλληλα, τις ώρες της αιμοδοσίας, ο Σύλλογος ενημέρωσε  και συνέλεξε  δείγματα σάλιου για Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών πάντα σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή».

Συνολικά, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν περισσότεροι από 160 άνθρωποι, ενώ ενδεικτικό είναι ότι , λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, την ώρα που είχε υπολογιστεί να λήξει η δράση, τα τέσσερα κρεβάτια της αιμοδοσίας ήταν γεμάτα, ενώ τουλάχιστον δέκα άνθρωποι περίμεναν στη σειρά για να προσφέρουν το ανεκτίμητο  δώρο, το αίμα τους, για συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

dscn4475 dscn4476 dscn4477 dscn4479 dscn4481 dscn4484

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.