Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Σάμο: Η καταστροφή εκκλησίας στο Καρλόβασι από ψηλά

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Σάμο: Η καταστροφή εκκλησίας στο Καρλόβασι από ψηλά

Ένα συγκλονιστικό βίντεο πάνω από τον μισογκρεμισμένο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Καρλόβασι της Σάμου τράβηξε με τη βοήθεια drone ο Νίκος Χατζηιακώβου.

Η εκκλησία στο Νέο Καρλόβασι που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13:51 την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών σε κτήρια και υποδομές λόγω του φονικού σεισμού που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου στις 13:51, την Παρασκευή, που κόστισε τη ζωή σε δύο μαθητές Λυκείου – ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών.

Περίπου 100 κτήρια έχουν υποστεί ζημίες στο Καρλόβασι σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχει η Γενική Γραμματεία Υποδομών, ενώ κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται στο νησί, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού, Κώστα Αχ. Καραμανλή, και υπό το συντονισμό του γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετείχε στην κυβερνητική αποστολή στο νησί.

Έως το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε 215 κτίρια στο Βαθύ και στο Καρλόβασι, σε 14 σχολικές μονάδες στο Βαθύ και στο Άνω Βαθύ, στα δύο λιμάνια του νησιού, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι αντίστοιχα, στην Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι και στα 5 κτήρια, που είναι φοιτητικές εστίες στο Καρλόβασι.

Από τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό στη Σάμο, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε κλιμάκιο 10 μηχανικών για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (δημόσια κτίρια, κατοικίες, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Το Σάββατο, ενισχύθηκε το δυναμικό με κλιμάκιο 47 μηχανικών του υπουργείου.

Αναλυτικά το νέο κλιμάκιο αποτελείται από:

  • 16 μηχανικούς της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) Βορείου Ελλάδος.
  • 21 μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ Κεντρικής Ελλάδος.
  • 5 μηχανικούς της Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.
  • 4 μηχανικούς και έναν μελετητή της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών

Το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης, εξειδικευμένο στις λιμενικές υποδομές, πραγματοποιεί επιθεώρηση στα λιμάνια του νησιού, που έχουν υποστεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Παράλληλα, οι πέντε μηχανικοί της ΚΤΥΠ Α.Ε. έχουν ξεκινήσει επιθεώρηση σε σχολικές μονάδες και στις μονάδες υγείας του νησιού.

Πηγή: cnn.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.