Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Συγκλονίζει ο Λεμπιδάκης: Με είχανε δεμένο με αλυσίδα σαν σκυλί

Συγκλονίζει ο Λεμπιδάκης: Με είχανε δεμένο με αλυσίδα σαν σκυλί

Συγκλονίζει ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς όσα έζησε όντως σε ομηρεία για τους τελευταίους 6 μήνες ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

sugklonizei-o-lempidakis-me-eixan-demeno-me-alusida-san-skuli_3.w_lΣυγκλονίζει ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς όσα έζησε όντως σε ομηρεία για τους τελευταίους 6 μήνες ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στα χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» αναφέρει στην κατάθεσή του, ενώ πρόσθεσε πως «μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο».

«Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα».

Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς είπε: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Πώς φτάσαμε στη σύλληψη των απαγωγέων 

Περισσότερο από τρεις μήνες πριν, οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν κάποιους από τους δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία στην Κρήτη, αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση έως ότου διασφαλίσουν απόλυτα τη ζωή και την ακεραιότητα του απαχθέντος.

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

http://www.thetoc.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.