Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

«Σύγκρουση με τον λαϊκισμό» χαρακτηρίζει ο Πρύτανης την κατάργηση τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία

«Σύγκρουση με τον λαϊκισμό» χαρακτηρίζει ο Πρύτανης την κατάργηση τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Επιλεκτικές προσεγγίσεις από τον Χρήστο Μπούρα. Ούτε λέξη για το ΔΕΑΠΤ και την αρπαγή τμημάτων. 

Περίπου 10.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια θα μείνουν αδιάθετες φέτος μετά την καθιέρωση της βάσης εισαγωγής, ενώ θα υπάρξουν τμήματα που θα πάρουν λιγότερους φοιτητές τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση τεσσάρων τμημάτων των πρώην ΤΕΙ σε Αμαλιάδα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι ανέφερε ότι ορισμένα έχουν κατά 80% το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, ενώ από τους 150 φοιτητές που έμπαιναν στο πρώτο έτος, στο δεύτερο έτος συνέχιζαν μόνο 40.

Ο κύριος Μπούρας υποστήριξε ότι έπρεπε το Πανεπιστήμιο να αναδιατάξει τον επιστημονικό του χάρτη και χαρακτήρισε την απόφαση του ως σύγκρουση με το λαϊκισμό.

Οι δημοσιογράφοι απέδωσαν τα εύσημα στον Πρύτανη ο οποίος ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε κρίσιμες παραμέτρους της απόφασης όπως το γεγονός πως το Τμήμα ΔΕΑΠΤ του Αγρινίου ουδεμία σχέση έχει με το Νόμο Γαβρόγλου καθώς λειτουργεί δεκαετίες ενώ μεθοδέυεται και η μεταφορά τμημάτων στην Πάτρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Αρθούρος

  Ο πρύτανης ήταν τόσο ακραίος στην πρότασή του που δυστυχώς ψηφίστηκε κι από τη συντριπτική πλειονοψηφία των μελών της Συγκλήτου που έκανε κι άλλες προτάσεις που έθιγαν κι άλλες πόλεις, οι οποίες τελικά απορρίφτηκαν κι από την ίδια την υπουργό Κεραμέως. Δηλαδή να μεταφερθεί το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αιγίου στο Κουκούλι, το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στο Ρίο και το χειρότερο: να αφαιρεθεί ο τομέας της Ζωικής Παραγωγής από το τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Μεσολογγίου.
  Ειδικά το τελευταίο δείχνει πόσο καθηγητοκεντρική, αντιαναπτυξιακή και τελικά εχθρική προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ήταν η πρότασή του. Μα η Ζωική Παραγωγή είναι ένας από τους πιό δυναμικούς τομείς του πρωτογενούς τομέα. Με τί κριτήρια αποφασίζει μία δήθεν επιστημονική μειονοψηφία γιά το μέλλον τελικά της χώρας;
  Γιά τα τμήματα της Ηλείας, να δώ με τί μούτρα θ΄αντικρύσει το λαό της Ηλείας που είναι τόσο κοντά στην Αττική και δεν έχει καμία βαθμίδα υγειονομικής φροντίδας με νοσοκομεία σχεδόν κλειστά και με έναν ανίκανο διοικητή Νοσοκομείου Πύργου και με ένα απαρχαιωμένο και θανατηφόρο οδικό δίκτυο. Να δώ πώς θα τους μιλήσει γιά λαϊκισμό, όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του προωθούν το λαϊκισμό των καθηγητών που θέλουν τη σχολή ακριβώς έξω από το σπίτι τους Κι ευτυχώς η Κεραμέως κατάλαβε ότι η καθηγητική συντεχνία που τον στηρίζει, διεκδικούσε ακραία πράγματα. Όπως το να φέρει τη Φυσικοθεραπεία του Αιγίου στην Πάτρα γιά να τη στεγάσει στο πουθενά όπως είχε γίνει το 1998 με το Οικονομικό του Αγρινίου.
  Μην ανησυχείτε Αιτωλοακαρνάνες. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δε χάθηκε τίποτε ακόμα. Αρκεί να κρατήσετε ψηλά τη σημαία της διεκδίκησης. Γι’ αυτό πρέπει να εργαστούν σύσσωμοι οι βουλευτές σας και να μην αρκεστούν σε ψίχουλα και χάντρες γιά ιθαγενείς που θα σας προσφέρει ο πρύτανης.

 2. ΦΩΤΗΣ

  Για ποιούς βουλευτές μιλάς άραγε?Τους ανύπαρκτους!!!

 3. Αρθούρος

  Εσείς τους ψηφίζετε, όπως κι εμείς. Αλλά όταν χρειαστεί, η Αχαϊα έχει τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών που αποφαίνονται ως ειδικοί γιά κάθε θέμα όπως λιμούς, λοιμους, σεισμούς, καταποντισμούς τις πολλές τελευταίες δεκαετίες. Φυσικά, εκείνοι μιλούν από την Πάτρα, μόνο γιά την Πάτρα και ούτε καν γιά την Αχαϊα κι από παλιά αντιλαμβάνονται την περιφέρεια με εξουσιαστικό ύφος. Όλοι οι βουλευτές εκείνους χρησιμοποιούν ως συμβούλους σε κάθε θέμα. Δεν έχουν γενικά αντιπαλότητες με κείνους και φυσικά λόγω του εγγενούς κομματικού διχασμού εδώ κι έναν αιώνα, οι καθηγητές παίζουν πάντα το ρόλο του προνομιακού συνομιλητή ως τεχνοκράτες και έτσι καταφέρνουν να περνούν πάντα εκείνα που τους συμφέρουν.
  Δεν είναι γι’ αυτό τυχαίο το ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν αισθάνεται από παλιά ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα επί πρύτανη Παναγιωτάκη ειπώθηκε ότι δε θ’ αφήσει ποτέ το Πανεπιστήμιο Πατρών να γίνει Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας όταν τον πίεζε γι’ αυτό ο υπουργός Αρβανιτόπουλος το 2013 επί σχεδίου “Αθηνά”. Έτσι, έχει σήμερα με τις αλλαγές της Κεραμέως συντελεστή συγκέντρωσης τμημάτων σε μία πόλη 80,545%. Δηλαδή είναι δεύτερο στην Ελλάδα μετά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που έχει συντελεστή συγκέντρωσης τμημάτων 82,608%.Όμως η Πάτρα ως πληθυσμιακό μέγεθος αποτελεί μόλις το 31,75% του συνολικού πληθυσμού της Περιφέρειας. Άρα εδώ βρίσκεται η απάντηση. Πρέπει και οι Αιτωλοακαρνάνες και οι Ηλείοι που είναι το υπόλοιπο σχεδόν 60% του συνολικού πληθυσμού να διεκδικήσουν μέσα από την Περιφέρεια και τους Δήμους αυτό που τους αξίζει. Και το αξίζετε.

 4. Φτου

  Σας γλενταει ο καθε πρύτανης, ο καθε μωραιτης, σταρακα, βαρεμενος και δε συμμαζευεται, οσο εσεις βαριεστε να σκεφτειτε ο,τιδηποτε αλλο περα απο φαι και φρεντο,ενω οι υπολοιπες πόλεις ζουν στον 21ο αιωνα και εσεις στα ταβερνοτσαντιρια του 1960. Αξιολυπητοι αιτωλοακαρνανες

 5. Λογικός

  Ρε ορνια της κυβέρνησης φτιάξτε επιτέλους την παιδεία σε αυτή τη χώρα. Ελλάδα δεν ειναι μόνο η Αθήνα κ οι μεγάλες πόλεις. Σκεφτείτε λίγο κ τα παιδιά των μεροκαματιαρηδων που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Τι κλείνετε τις σχολές, τώρα σας πήρε ο πόνος??? Κ εσύ κύριε πρύτανη που συμπεριφερεσε σαν το Δρακουμελ, μην κοιτάς μόνο τη μπακα σου!!!! Εμείς σε πληρώνουμε κ οφείλεις να προσπαθείς για το καλύτερο. Μπροστά έπρεπε να βγαίνεις κ να πολεμάς, όχι να μην ασχολησε καθόλου κ να κάνεις τα στραβά μάτια. Πήγαινε να δουλέψεις σε κάνα κολέγιο να δεις πως είναι κ άσε την πολυθρόνα της πρυτανειας. Ορνια, ε ορνια!!!!

 6. Μάκης

  Ο πρύτανης πληρώνεται από εμάς και κάνει ορθά τη γνώμη του ή οποία λέει πως δεν νοείται διασκορπισμένο πανεπιστήμιο σε κάθε κωμόπολη και χωρίο. Συνεπώς κάνει το αυτονόητοι και επιστημονικά ορθό και επιλέγει να συμμαζέψει τα περιφερειακά τμήματα που φορτώθηκαν άρον άρον στο πανεπιστήμιό του, άσχετα αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους τριτοκοσμικούς συμπολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.