Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένοι τάφοι των ελληνιστικών χρόνων τα ευρήματα στην Αποδοτία

Συλημένοι τάφοι των ελληνιστικών χρόνων τα ευρήματα στην Αποδοτία

13245228_1617320795256384_9215329767786054053_n

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας αλλά και της Εφορείας Αρχαιοτήτων υπήρξε προ ημερών, όταν κάτοικοι της Αποδοτίας της Ορεινής Ναυπακτίας επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές και έκαναν λόγο για σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη που έγινε από κτηνοτρόφο στην περιοχή, σε δύσβατο σημείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινήθηκαν τότε εντοπίστηκαν σειρά λαξεμένων βράχων και ιχνών αρχαίου κτίσματος, με το όνομα «Τείσανδρος» χαραγμένο πάνω τους.
Επιδιώκοντας να ενημερωθεί για τη συνέχεια της υπόθεσης αυτής, που όπως είναι φυσικό προκάλεσε δικαιολογημένο ενδιαφέρον, το agrinionews.gr επικοινώνησε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας και άντλησε την πληροφόρηση πως τα ευρήματα σε πλαγιά δασικής έκτασης στην Αποδοτία, είναι τρεις με τέσσερις συλημένοι και κατεστραμμένοι τάφοι , που πιθανότατα χρονολογούνται στα ελληνιστικά χρόνια. Στοιχείο αντιληπτό από τον τρόπο κατασκευής τους, αφού η εικόνα δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρη λόγω των φθορών που έχουν υποστεί οι αρχαίοι τάφοι.
Σύμφωνα δε με την προϊσταμένη της Εφορείας κα Ολυμπία Βικάτου, γίνεται ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη για επιγραφή ή οτιδήποτε άλλο πάνω στα ευρήματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.