Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Συλλαλητήριο στο Αγρίνιο για τα “αντεργατικά μέτρα”

«Πληρώσαμε πολλά να μην πληρώσουμε ξανά, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία» ήταν το κεντρικό σύνθημα συλλαλητηρίου που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στην κεντρική πλατεία το απόγευμα της Πέμπτης 11/6/2020.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, υπουργικά διατάγματα και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές και πάντα με κριτήριο τις αξιώσεις των μεγαλοκατασκευαστών, των εφοπλιστών των μεγαλοξενοδόχων κ.ά. πέρασε νέα αντεργατικά μέτρα, πατώντας πάνω στους νόμους που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσφατα τσακώνονταν κιόλας για το ποιου οι προτάσεις μπορούν να κάνουν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους, με αφορμή τις «αγωνίες» τους για τον τουρισμό», ανέφερε το Εργατικό Κέντρο ο γραμματέας του οποίου, Δημήτρης Δήμας, ήταν ο ομιλητής στη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν 100 περίπου άτομα.
Το διεκδικητικό πλαίσιο που εξέφρασε το Εργατικό Κέντρο :
• Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
• Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.
• Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
• Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
• Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, ίντερνετ για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
• Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.