Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Συλλαλητήριο Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την Υγεία

“Να αντισταθούμε στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη”

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για να αντισταθούμε σ’ αυτή την επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη , από το δρόμο του αγώνα και της οργάνωσης της πάλης συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα και συλλόγους», είναι το κεντρικό μήνυμα του νέου συλλαλητηρίου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου που είναι σε εξέλιξη στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ομιλητής ο γραμματέας του Ε.Κ.Α. και αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση εκπροσωπήθηκαν και τα Σωματεία των Σχολικών Καθαριστριών και Τροχονόμων.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία του αναφέρουν πως «σημαίνουν συναγερμό ενάντια στην πολιτική που εκθέτει την υγεία του λαού στον κίνδυνο της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας , ενάντια στην ίδια πολιτική που επιτίθεται στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων , φορτώνοντας για μια ακόμα φορά στην πλάτη τους τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης».

Σύμφωνα με το Ε.Κ.Α. “Με την πολιτική της η κυβέρνηση  ακύρωσε στην πράξη  τη μεγάλη προσπάθεια  των εργαζομένων  και των λαϊκών στρωμάτων  στην αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας το Μάρτιο. Και όχι μόνο αυτό. Εγκαλεί  όσους αγωνίζονται   για να διασφαλιστεί η υγεία του λαού, τα μεγάλα συλλαλητήρια  των μαθητών , τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων  σε όλους τους κλάδους  και ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας που  έβαλε σε εφαρμογή τον χουντικής έμπνευσης  νόμο για τον περιορισμό  και απαγόρευση των κινητοποιήσεων  και έστειλε τα ΜΑΤ  για να τις καταστείλει. 

Οι διεκδικήσεις που εκφράστηκαν στο συλλαλητήριο είναι οι εξής:
• Άμεσα μέτρα στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας- πρόνοιας δωρεάν για όλους.
• Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας
• Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς . Επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
• Άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που συρρίκνωσαν συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
• Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, να σταματήσει η διακοπή παροχής ρεύματος- νερού στις λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους
• Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.