Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Νέα καλέσματα για το αυριανό συλλαλητήριο στον Κουβαρά για τα βιορευστά στις Φυτείες

Σύλλογοι, φορείς, δημοτική αρχή και κάτοικοι της περιοχής, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αδειοδότηση και την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες Ξηρομέρου.

Την Τρίτη 30 Απριλίου και ώρα 10:30 το πρωί στον Κουβαρά θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για το εν λόγω θέμα.

Στο συλλαλητήριο καλούν με ανακοινώσεις τους σήμερα και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ξηρομέρου, η Περιφερειακή Παράταξη “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας” και η Νομαρχική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της “Λαϊκής Ενότητας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου:

Ο κτηνοτροφικος σύλλογος Ξηρομέρου εκφράζει την αντίθεση για την αδειοδότηση και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες.

Δικαιολογημένα έχει ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία και έχει ισχυρές επιφυλάξεις για την ίδρυση και λειτουργία των μονάδων. Διότι θα επιβαρύνουν την υγεία, την αγροτική παραγωγή, τη μελισσοκομία και την κτηνοτροφία. Ο κτηνοτροφικος σύλλογος Ξηρομέρου στηρίζει τις αποφάσεις για κοινοποίησεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα για την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 και ώρα 10:30πμ, στη θέση Κουβαρά Φυτειών.

Το κάλεσμα της “Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας”:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ!

Όταν η Κυβέρνηση και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών λένε, ότι οι αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και των Αιρετών θεσμικών της οργάνων είναι απλές  γνωμοδοτήσεις, χωρίς αντίκρισμα και αποφασίζουν ενάντια σ’ αυτές, δε μένει παρά ο δρόμος του μαζικού και δυναμικού αγώνα!

Γιατί τελικά μόνο με κινητοποιημένους πολίτες θα προκύψουν λογικές αποφάσεις!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ δίπλα στους Ξηρομερίτες και στους κατοίκους των Φυτειών, από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε το πρόβλημα και την επικινδυνότητα της καύσης των βιορευστών στην περιοχή, με Δελτία Τύπου και ενημέρωση των Αιτωλοακαρνάνων, με παρεμβάσεις των στελεχών της στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας-όπου υπήρξαν αδικαιολόγητες απουσίες-(15/4/2019). Επίσης έφερε το πρόβλημα ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο(22/4/2019), που δυστυχώς, με τερτίπια,  δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφούσα παράταξη του κου Κατσιφάρα.

Σ’ αυτόν τον αγώνα, όπου η λογική συγκρούεται με τον παραλογισμό των σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων και των πολιτικών σκοπιμοτήτων, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.Ε.  συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις και καλεί όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες της περιοχής να διαδηλώσουν ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ στις Φυτείες, την Τρίτη, 30/4/2019, στις 10:30’ το πρωί, στα διόδια Κουβαρά.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από αποφασισμένους πολίτες!

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας της “Λαϊκής Ενότητας”:

ΟΧΙ στην καύση βιορευστών στις Φυτείες!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αιτωλοακαρνανίας  συμπαραστέκεται στον δίκαιο Αγώνα των Φυτειωτών και των Ξηρομεριτών ενάντια στην επιδιωκόμενη εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή των Φυτειών.

Η περιοχή περικλείεται από τα χωριά Φυτείες, Παπαδάτου, Αετό, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Χρυσοβίτσα, Αγράμπελα, Πρόδρομο και Σκουρτού και σ’ αυτήν βρίσκεται η διαρκούς και μεγάλης επισκεψιμότητας  ιστορική Μονή Λιγοβιτσίου. Ακόμα υπάρχουν σημαντικότατοι Αρχαιολογικοί χώροι όπως οι Αρχαίες Φυτείες, τα Αρχαία Κόροντα και περιοχές natura, όπως η λίμνη Οζερός και το μοναδικό σε κάλος και σπουδαιότητα  Βενιλαδοδάσος Ξηρομέρου.

Επιπλέον στην περιοχή υπάρχουν γεωργικές δραστηριότητες που θα πληγούν από την καύση των βιορευστών, χωρίς να συμβάλουν θετικά ούτε στην απασχόληση  και πάνω απ’ όλα  ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων θα είναι άμεσος.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νίκου Χουντή επισήμανε τους κινδύνους  τέτοιων εγκαταστάσεων και ζήτησε να ελεγχθεί το σύννομο και η χρηματοδότησή τους από την Ε.Ε.

Επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αγνοούν τη σύσσωμη  θέληση των κατοίκων όπως αυτή έχει εκφραστεί από τα θεσμικά τους όργανα (Τοπικό Συμβούλιο Φυτειών κι ομόφωνη απόφαση Δημ. Συμβουλιου Ξηρομέρου και Λαϊκή συνέλευση στις Φυτείες), και περιφρονεί τη λογική, καλούμε όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες των Φυτειών , του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην εγκληματική εγκατάσταση καύσης βιορευστών στην περιοχή, την Τρίτη 30 Απρίλη, στις 10:30’ το πρωί, στα διόδια Κουβαρά.

Ο Λαός αποφασίζει για τον τόπο του!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.